+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Analiza stanja u provedbi procesa javne nabave projekta LIFE Level(s)


  10.08.20, 13:19h

Ljetni mjeseci 2020 doveli su projekt LIFE Level(s) pred iduću etapu napretka i provedbe predviđenih aktivnosti. Projekt čiji ciljevi podrazumijevaju integraciju komponenti okvira Level(s) Europske komisije s procesima javne nabave u Europi te vodećim energetskim certifikacijskim shemama, ostvaruje značajan napredak u ostvarenju predviđenog.

Konkretnije, nositelj aktivnosti B.3, Alliance HQE-GBC, koja predviđa stvaranje podloge za implementaciju radionica na kojima će se detaljno razvijati strategija za usklađivanje Level(s) pokazatelja kao što su LCA (life cycle assessment), LCC (life cycle assessment) i IAQ (indoor air quality) s nacionalnim sustavima provedbe javne nabave, u proteklim mjesecima razvija pristup razvoja navedenih radionica.

Kao ključan element ističe se prikupljanje podataka o trenutnom stanju provedbe postupaka javne nabave u osam država u kojima se projekt provodi. U tu svrhu je razvijen online upitnik putem kojeg će različiti nacionalni koji provode postupke javne nabave moći istaknuti svoja iskustva i time dati do znanja kakve su specifične potrebe različitih tržišta, prije same integracije s Level(s)om.

Dodatne informacije o provedbi aktivnosti ostvarenja uvida u stanje procesa javne nabave i napretku svih aktivnosti u sklopu projekta LIFE Level(s) dostupne su na web stranici projekta, a o istima će se obavještavati i putem stranice Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju i društvenih mreža.

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: