+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Održiva gradnja nije prolazni trend


  15.10.20, 10:52h

Imperativ održive gradnje podrazumijeva brojne koncepte koji utječu jedni na druge i međusobno se oblikuju. Primjerice, energetska učinkovitost, materijali koji nisu štetni za okoliš, dizajniranje u skladu s prirodom, oblici su djelovanja koji impliciraju novi pristup, unutar kojeg je negativan učinak izgrađenog okoliša na ljudsko zdravlje i okoliš minimalan ili potpuno eliminiran.

S obzirom da gotovo pola od ukupne emisije CO2 u Europskoj uniji otpada na zgrade, a globalna građevinska industrija troši 40% svjetske zalihe energije, arhitekti, inženjeri i dizajneri postaju sve svjesniji takvih učinaka. Članak tvrtke PlanRadar ističe različite principe rada koji potiču održivi dizajn kao što su energetski učinkovite građevine, proizvodnja energije, obnovljivi i održivi materijali i druge, koji direktno oblikuju inovativne primjere razvoja održive gradnje.

Na tragu navedenog, tekst ističe značaj sve većeg broja strategije održive gradnje, kako bi se razvio kontinuirani zalog za budućnost i usklađivanje građevine s prirodom.

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: