+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Portal za nova održiva rješenja UKGBC-ja


  09.09.20, 11:29h

Društveni i ekonomski utjecaji uzrokovani krizom klimatskih promjena i raznim ekološkim izazovima, čije se posljedice odražavaju na izgrađeni okoliš, navode nacionalne vlade, lokalne jedinice, predvodnike industrije i korporacije na nužne promjene u pristupu ključnim pitanjima.

S time na umu, UKGBC je uspostavio novi mehanizam u procesu identifikacije izazova održivim mjerama i politikama kroz razvoj metoda javnog prikupljanja rješenja spremnih na uporabu u postizanju izgrađenog okoliša s bitno smanjenim količinama emisija CO2.

Prema tome, dva izazova su navedena u obliku ključnih pitanja pri potrazi za primjenjivim rješenjima:

Pitanje 1

„Kako vlasnici zgrada mogu povećati kvalitetu zgrada, uz što manje fizičke intervencije, s ciljem ostvarenja znatno reduciranih količina emisija CO2 do 2030?“

Pitanje 2

„Kako vlasnici poslovnih zgrada i ureda mogu utjecati na operativnost zgrada, kako bi se smanjila energetska potrošnja?“

Podnošenjem različitih rješenja putem donje poveznice, do 18. rujna 2020., ključna pitanja će biti adresirana, a najkvalitetnija rješenja će biti odabrana za daljnju procjenu i konačnu objavu.

Submit A Solution

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: