+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Božićni domjenak 2016


  20.12.16, 20:00h

Božićni domjenak triju neprofitnih udruga - Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Hrvatske udruge proizvođača fasadnih sustava te Hrvatske udruge energetskih certifikatora održao se 20. prosinca 2016. godine u ORIS kući arhitekture.

Domjenku su se pridružili brojni članovi svih udruga te su, svojim dolaskom, posebno počastili ministar g. Lovro Kuščević, dipl iur., ispred Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja  i g. dr. sc. Antun Mikec, suvlasnik tvrtki iz grupacije VMD Grupa.

HSZG je odlučio dodijeliti priznanja za posebno istaknute dionike nekretninskog sektora u Hrvatskoj s ciljem daljnjeg poticanja izvrsnosti u promociji i implementaciji zelenih principa u graditeljstvu. Priznanja je uručila mr. sc. Petra Škevin, dia, predsjednica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

U kategoriji ZELENA GRADNJA I ZAKONSKA REGULATIVA priznanje je dobilo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH za ulogu glavnog partnera u europskom projektu BUILD UPON kojeg u Hrvatskoj provodi Hrvatski savjet za zelenu gradnju.

U kategoriji ZELENA GRADNJA U REZIDENCIJALNOM SEKTORU priznanja su dobila: tvrtka VMD Grupa d.o.o. za primjenu principa održivosti u razvoju projekta VMD Kvart u Zagrebu te  višegodišnju strategiju razvoja stambenih projekata s posebnim naglaskom na održivost, zaštitu okoliša i visoku kvalitetu građenja uz primjenu zelenih proizvoda i tehnologija. Dr. sc. Antun Mikec, suvlasnik tvrtki iz grupacije VMD Grupa d.o.o. proglašen je i Ambasadorom zelene gradnje u Hrvatskoj.

U kategoriji ZELENA GRADNJA U KOMERCIJALNOM SEKTORU priznanja su dodijeljena tvrtki Međunarodna zračna luka Zagreb d.d. za izniman doprinos održivosti u razvoju projekta novog putničkog terminala međunarodne zračne luke Zagreb dr. Franjo Tuđman koja se trenutno nalazi u fazi ishodovanja međunarodno priznatog certifikata LEED NEW CONSTRUCTION te tvrtki Maistra d.d. za strateško promišljanje o održivosti u svim razvojnim investicijskim projektima u hotelskoj industriji.

U kategoriji ZELENA GRADNJA U JAVNOM SEKTORU, priznanja su dodijeljena OŠ Kajzerica iz Zagreba na čelu s ravnateljem g. Igorom Rukljačem, te nastavnicima i učenicima, za najcjelovitije i izrazito kreativno uključivanje nastavnika i učenika u programe obilježavanja MOJA ZELENA ŠKOLA i GREEN APPLE DAY OF SERVICE te direktorici tvrtke Moj Balkon, j.d.o.o. gđici Željki Kolak za izniman dvogodišnji angažman u provođenju projekta Green Apple Day of Service u suradnji s OŠ Kajzerica

U kategoriji ZELENA GRADNJA I DRUŠTVENE DJELATNOSTI priznanje je dodijeljeno tvrtki Holcim (Hrvatska ) d.o.o., za uspješnih 10 godina organizacije Hrvatskog foruma o održivoj gradnji. Priznanje je preuzela gđa Julija Škoro, direktorica marketinga tvrtke Holcim (Hrvatska) koja je ukratko opisala KERE Fundation.

Dinamičan duo,moderatori domjenka, bili su gđa. Anđelka Toto-Ormuž, Rockwool i g. Alan Perl, HSZG, koji su održavali atmosferu i zabavu na viskom nivou.

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: