+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Dodijeljena GREEN priznanja za projekte koji su obilježili 2017. godinu


  08.12.17, 12:00h

Hrvatski savjet za zelenu gradnju, kao neprofitna udruga osnovana 2009. godine, nakon višegodišnjeg iskustva i stvaranja široke mreže članova i partnera u Hrvatskoj koji promišljaju i djeluju na zeleni način, u suradnji s Hrvatskom udrugom energetskih certifikatora i Hrvatskom udrugom proizvođača toplinsko - fasadnih sustava, povodom blagdanskog druženja na kraju vrlo uspješne 2017. godine, organizirala je dodjelu priznanja za posebno istaknute dionike nekretninskog sektora u Hrvatskoj s ciljem daljnjeg poticanja izvrsnosti u promociji i implementaciji zelenih principa u graditeljstvu.

Uvodni dio moderirale su: Petra Škevin, predsjednica Upravnog odbora i Tanja Marković, voditeljica projekata ispred Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju. Pozdravne govore održali su: Goranka Tropčić Zekan, novoizabrana predsjednica udruge HUEC  te Dorijan Rajković, predsjednik udruge HUPFAS. Predstavljen je i novi izvršni direktor Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, gospodin Dean Smolar, koji je održao zanimljivu prezentaciju na temu: „Vijesti i najave iz zelene gradnje“ gdje je prezentirao postignuća tokom godine te plan i aktivnosti za naredni period.

Priznanja su dodijeljena u 7 kategorija od strane predstavnika Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, gospođe Maje-Marije Nahod, pomoćnice ministra za graditeljstvo i energetsku učinkovitost u zgradarstvu  i gospodina Dubravka Ponoša, direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji su na početku i kratko pozdravili sve okupljene sudionike.

U kategoriji GREEN PROJEKTI OBRAZOVNOG SEKTORA za promoviranje, projektiranje i gradnju prema principima zelene gradnje, priznanje je bilo dodijeljeno trima projektima: projektu STUDENTSKI DOM VARAŽDIN koji je zahvaljujući multidisciplinarnom suradnjom svih sudionika u projektiranju postao kompleks gotovo nulte energije. Priznanje je preuzeo ravnatelj, gospodin Nenad Milijaš. Nadalje, priznanje u istoj kategoriji  dodijeljeno je i  AMERIČKOJ MEĐUNARODNOJ ŠKOLI U ZAGREBU gdje je priznanje preuzeo  ravnatelj škole, gospodin Paul Buckley te projektu VRTIĆ „KATARINA FRANKOPAN“ KRK, vrtiću za 21. stoljeće – drveno montažne građevine za čiju su realizaciju najviše zaslužni gospodin Robert Anton Kraljić, načelnik općine Malinska – Dubašnica i gospodin Marko Franković, arhitekt, kojima je priznanje i uručeno.

U kategoriji GREEN TURISTIČKI PROJEKT za razvoj turizma grada Karlovca, ostvarenje strateških ciljeva Karlovca: briga za radna mjesta, turizam u funkciji razvoja grada i viša kvaliteta života stanovnika Karlovca, priznanje je dodijeljeno javnoj ustanovi AQUATIKA -SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC, a priznanje je osobno preuzela ravnateljica, gospođa Margarita Maruškić Kulaš.

U kategoriji GREEN GRADSKA UPRAVA za poticanje implementacije principa  zelene gradnje u javnim projektima, priznanje je dodijeljeno GRADU KRKU.

U kategoriji GREEN ARHITEKTI za iznimni doprinos u projektiranju zgrada prema principima zelene gradnje priznanja su dodijeljena trojici arhitekta: gospodinu Vedranu Pedišiću, gospodinu Ericku Velasco Farrerai  te akademiku, gospodinu Nikoli Bašiću.

U kategoriji GREEN OFFICE BUILDING idejno rješenje za jačanje i razvoj tržišta zelene gradnje s naglaskom na implementaciju međunarodnog certifikata zelene gradnje – LEED u postupku planiranja i projektiranja, priznanje je dodijeljeno gospodinu  Arnu Willemsu, direktoru tvrtke GTC MATRIX d.o.o.

U kategoriji GREEN CONCEPT za proizvod i donacijski program ZelEn, kao dobar primjer društveno odgovornog projekta koji uključuje zaštitu okoliša, promociju proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, izvedbu mjera energetske učinkovitosti i suradnju s ustanovama javnog sektora priznanje je dodijeljeno tvrtkama HEP OPSKRBA i HEP ESCO, a priznanje je preuzela direktorica HEP ESCOa i voditeljica Odbora ZelEn, gospođa Vlasta Zanki.

U posljednjoj kategoriji priznanje je dodijeljeno gospođi Snježani Turaliji, dosadašnjoj direktorici HSZGa, za izniman doprinos u promicanju zelene gradnje.

Na domjenku je sudjelovalo više od 150 osoba, redom članovi, partneri, suradnici, predstavnici različitih nadležnih institucija kao i predstavnici lokalne i regionalne samouprave triju neprofitnih udruga, organizatora domjenka.

 

 

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: