+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

FIBRAN održao predavanje u Osijeku: Svestrana upotreba XPS-a u ovojnici zgrade


  22.11.18, 15:00h

Svestrana upotreba XPS-a u ovojnici zgrade, tema je stručne edukacije koja je okupila 50ak sudionika, u organizaciji poduzeća Fibran i udruge Hrvatski savjet za zelenu gradnju, održane u Osijeku, 20.11.2018. godine, na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu. Stručno predavanje stavilo je naglasak na toplinsko izolaciranje ispod temeljne ploče i na ravnim obrnutim krovovima. 

Glavni predavač, gđa Tanja Herr, dipl.ing.arh., održala je edukativne prezentacije okupljenim sudionicima, koje su obuhvatile sljedeće teme: Svestrana upotreba XPS-a u ovojnici zgrade, Seismic temeljni jastuk – izoliranje ispod temeljne ploče, Obrnuti ravni krovovi te Ozelenjeni obrnuti ravni krovovi. U sklopu predavanja, Robert Filipović, instruktor za ugradnju Seismic temeljnog jastuka, pokazao je sudionicima sam proces ugradnje na maketi.

Osim samih predavanja, gđa Tanja Herr, uzela je u obzir i brojne projekte iz realnog sektora te sudionicima pobliže objasnila cjelokupan tijek projekata. Radi se o sljedećem projektima: "Renoviranje privatne krovne terase u Zagrebu" i "Sanacija terase i ozelenjavanje IBLEROVOG nebodera".

FIBRAN Grupa jedan je od najvećih europskih proizvođača toplinske izolacije od ekstrudiranog polistirena najviše kvalitete, brendiranog kao FIBRANxps te jedan od najvećih proizvođača kamene vune pod imenom FIBRANgeo. FIBRAN kao proizvođač iznimnu pažnju polaže kvaliteti proizvoda i u skladu s EN normama provodi sva ispitivanja u laboratorijima nezavisnih instituta kao što su FIW München, DIBt Berlin, ZAG Ljubljana, IGH Zagreb. Svoja iskustva i znanja dijeli s investitorima, arhitektima i izvođačima, pruža cjelokupna rješenja pod zajedničkim nazivnikom ENERGIJSKI ŠTIT - promičući tako ideju projektiranja i gradnje po standardima NzEB i pasivne gradnje.

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: