+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Grad Koprivnica i Regionalna energetska agencija Sjever pokrenut će tijekom sljedeća dva tjedna postupak otvorenog savjetovanja s tržištem


  08.02.18, 15:00h

Grad Koprivnica i Regionalna energetska agencija Sjever u sklopu međunarodnog projekta Prominent MED pokrenut će tijekom sljedeća dva tjedna postupak otvorenog savjetovanja s tržištem. Ciljno tržište su projektanti, proizvođači, izvođači i razvojno usmjereni subjekti. Otvoreno savjetovanje je prvi korak prema pronalaženju inovativnog rješenja energetske obnove postojećih montažnih objekata, koji će rezultirati pilot projektom primjene razvijenog rješenja na odabranom objektu. Pilot projekt će poslužiti i kao model za buduće postupke cjelovitih transformacija sličnih objekata u Hrvatskoj i regiji. Grad Koprivnica i REA Sjever u sklopu ovog projekta prvi će u Hrvatskoj provesti postupak javne nabave inovacija, koji predstavlja i relativno novi postupak u europskim okvirima.

Javna nabava inovacija je glavni fokus projekta Prominent MED, a u sklopu projekta pilot projekt bit će realiziran na objektu dječjeg vrtića Loptica. Ovaj objekt zahtjeva značajna ulaganja kako na ovojnici, tako i u interijeru kako bi se mogao dalje koristiti za potrebe odgoja i obrazovanja djece predškolske dobi. Ukupna vrijednost projekta Prominent MED, na kojem surađuju partneri iz Hrvatske, Italije, Španjolske i Portugala, je 20,2 milijuna kuna. Od toga proračun Grada Koprivnice iznosi oko 2,5 milijuna kuna, a Regionalne energetske agencije Sjever nešto manje od 1,1 milijun kuna, a sufinanciran je od strane Europske unije u iznosu od 85 posto. Hrvatski savjet za zelenu gradnju podupire ovaj projekt nabave inovacije te u njemu sudjeluje kao stručnjak za komunikaciju.

Opseg investicije temelji se na stvarnim potrebama objekta te će Grad Koprivnica objekt obnoviti na način da provede sveobuhvatnu energetsku obnovu. S obzirom da javnu nabavu inovacija do sada u Hrvatskoj još nitko nije proveo, provedbom ove investicije Grad Koprivnica još jednom će se dokazati kao grad koji redovito pokreće inovativne procese i usvaja nova znanja. Planirano trajanje projekta je tri godine, a odobren je unutar programa INTERREG MEDITERRANEAN.

 

 

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: