+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

"Green office / Health and Wellbeing / Daylight" & "Financial aspects of Green Buildings / Business Case"


  26.05.17, 17:00h

U svibnju 2017. godine održani su moduli Green Building Professional edukacije 2017 u Hrvatskom inženjerskom savezu pod nazivom: "Green office / Health and Wellbeing / Day light" te "Financial aspects of Green Buildings / Business Case".

"Green office / Health and Wellbeing / Day light" , modul Green Building Professional edukacije 2017, Ovaj je modul bio usmjeren na razumijevanje načina izrade nacrta, izgradnje i upravljanja zelenim radnim i životnim prostorima. U sklopu ovog modula polaznicima su predstavljeni ključni parametri o različitim održivim uredskim rješenjima, uključujući razvijanje programa „zelenog ureda“, kao i dobivanje međunarodno priznatih certifikata zelene gradnje za poslovne zgrade. Drugi dio ovog modula bio je usmjeren na razumijevanje osnovnih elemenata zdrave unutarnje klime kao što su dnevna svjetlost, provjetravanje i svjež zrak, termalna udobnost i potrošnja energije. Dobra unutarnja klima, obilje dnevne svjetlosti i svježeg zraka, glavni su parametri za zdrave domove, urede, vrtiće i škole. U zgradama provodimo 90% vremena - a zrak koji dišemo i dnevno svjetlo kojem smo izloženi imaju veliki utjecaj na naše zdravlje. Posljednjih godina, većina rasprava o održivoj arhitekturi - i o održivosti u cjelini - usmjereno je na energiju, emisije CO2 i učinkovito korištenje materijalnih resursa. To su sve vitalno važna pitanja za naš opstanak na ovom planetu; ali su samo neka od čitavog spektra pitanja s kojima se suočavamo kao ljudska bića koja žive u izgrađenom okolišu. Budući da su zdravlje i dobrobit od najveće važnosti za sve nas, primarni cilj održive arhitekture i urbanih područja trebao bi biti očuvanje zdravlja korisnika zgrada, i to osiguravanjem prirodnih elementa kao što su dnevna svjetlost i svjež zrak u prostoru. Predavači koji su obradili spomenute teme su: dr. sc. Jasna Jelinek, ing.arh., VELUX Hrvatska d.o.o i  doc.dr.sc. Borka Bobovec, dipl.ing.arh., Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja. 


"Financial aspects of Green Buildings / Business Case", modul Green Building Professional edukacije 2017, obradio je Victor Branagan, koji ima višegodišnje iskustvo u poslovanju s posebnim naglaskom na društveni i ekološki sektor. Ovaj modul predstavio je zadnje analize i istraživanja o procjenama vrijednosti zelenih zgrada i trendovima na tržištu, popunjenosti, cijenama najma za zelene urede; analize troškova, rizike i prednosti ugrađivanja održivih tehnologija i materijala u zgrade, te okvir zakonodavnih zahtjeva i zelenih inicijativa koje pokreću Vlade diljem svijeta. Dodatno, ovaj modul sudionicima je dao uvid u proces donošenja odluka glede ulaganja i financiranja vezano uz zelene građevine. Naglasak je bio na velikim zgradama javnog značaja i trendovima na međunarodnim tržištima. 

 

Oba modula održana su u Hrvatskom inženjerskom savezu, Berislavićeva 6, Zagreb, 25. i 26. svibnja 2017. godine. Edukacija se odvija pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja RH, dok su partneri stručnog usavršavanja Hrvatska komora Arhitekata te Hrvatski inženjerski savez.

 Edukacija se održava pod pokroviteljstvom:
Partneri stručnog usavršavanja:Medijski pokrivaju:
 

 

 

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: