+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

HEP Opskrba i HEP ESCO ponovo raspisali Javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn

Više informacija o Javnom pozivu pročitajte na stranicama HEP ESCO-a: http://www.hep.hr/esco/novosti/9


  28.02.18, 10:00h

Javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn

 

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn za 2017. godinu, ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna. 

ZelEn  je električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora energije, registriranih u sustavu jamstva podrijetla. Ovaj jedinstveni proizvod  HEP Opskrbe  namijenjen je kupcima koji su se u svom poslovanju odlučili za društveno odgovorno poslovanje, brigu o okolišu i korištenje električne energije iz obnovljivih izvora. Sredstva ostvarena prodajom ZelEna prikupljaju se u fondu iz kojega se ostvaruju projekti iz područja obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora koje skrbe za društveno osjetljive kategorije stanovništva.

Do sada je u dva ciklusa izvedeno 6 projekata ukupne vrijednosti 1,4 milijuna kuna, zahvaljujući kojima je potrošnja energije smanjena za oko 200 tisuća kilovatsati te je izbjegnuta emisija više od 500 tisuća tona CO2 godišnje.   

Više od 100 kupaca ZelEna omogućilo je kupovinom zelene električne energije u 2017. godini raspisivanje novog javnog poziva za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna. Tekst Javnog poziva s uvjetima sudjelovanja, Obrazac prijave i prateći obrasci objavljeni su na stranici web stranici ZelEna.  

Javni poziv otvoren je do 5. travnja 2018. u 14 sati, a rezultati natječaja bit će objavljeni na zelen.hep.hr.

Više informacija o Javnom pozivu  pročitajte na stranicama  HEP ESCO-a: http://www.hep.hr/esco/novosti/9
 

 

 

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: