+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

HSZG organizirao LEED v4 Building Design and Construction (BD+C) Rating System jednodnevni tečaj, u Zagrebu


  08.11.17, 15:00h

Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizirao je LEED v4 Building Design and Construction (BD+C) Rating System jednodnevni tečaj, u Zagrebu 08. studenog 2017. godine u prostorijama Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

LEED® je građevinski sustav rangiranja dizajniran od strane Američkog savjeta za zelenu gradnju, a sami sustav ocjenjuje ne samo energetsku učinkovitost, nego i aspekte poput učinkovitog korištenja vode, korištenje materijala, kvalitetu unutarnjeg prostora te odabir i upravljanje zemljištem. Sustav se može koristiti za certificiranje novogradnje, ali i postojećih zgrada. Mnoge tvrtke uvidjele su važnost da njihovi zaposlenici budu polaznici LEED V4 Green Associate edukacije upravo zato jer je cilj i svrha LEED programa i edukacije jačanje i razvoj tržišta zelene gradnje kroz aplikacije bazirane na “consensus-based” standardima i pružanje jasnog kriterija za mjerenje utjecaja na zgrade tijekom i nakon gradnje. LEED certifikat mijenja način razmišljanja o tome kako su zgrade oko nas i čitave zajednice dizajnirane, građene, kako se održavaju i kako se njima upravlja diljem svijeta.

Predavač  jednodnevnog tečaja LEED v4 bila je Vessela Valtcheva-McGee koja ima veliko iskustvo u području održivosti , kako u praksi tako i u obrazovanju. Polaznicima je objasnila sve općenite aspekte LEED certifikata te se posvetila i detaljnoj analizi sustava bodovanja za dobivanje LEED certifikata te pripremi polaznika za ispit.

LEED, (Leadership in Energy & Environmental Design) je najpoznatiji svjetski sustav ili program certificiranja koji ujedno promovira najbolje svjetske prakse i strategije u gradnji zgrada.

Medijski pokrivaju:
 

 

 

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: