+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Inoutic postaje Deceuninck


  30.04.19, 12:00h

Dugo Selo, 16. siječnja 2019. - Deceuninck grupa, vodeći dizajner i proizvođač profila za prozore i građevinska rješenja, odlučila je ovu godinu započeti ujedinjenjem brendova Inoutic i Deceuninck u jedan globalni brend Deceuninck. Ova odluka označava početak postupka rebrandinga u svih 16 zemalja s područja srednje i istočne Europe s postojećim brendom Inoutic u brend Deceuninck. Postupak rebrandinga započinje danas te će biti u potpunosti implementiran do 2020. godine.

 

Deceuninck kao dionik hrvatskog gospodarstva

 

Hrvatska podružnica poduzeća Deceuninck (de-ke-nink) osnovana je 2004. godine, a danas uspješno zapošljava preko 100 djelatnika koji imaju priliku usavršiti svoje znanje u skladu s međunarodnim standardima kvalitete i poslovne izvrsnosti.

 

Europska kvaliteta i odani pristup radu odlično je prepoznat na hrvatskom tlu, pa tako Deceuninck aktivno surađuje sa preko 200 poduzeća koji su specijalizirane za proizvodnju prozora i vrata. Do sada je Deceuninck opremio nebrojene objekte kod kojih su korisnici prepoznali vrhunsku kvalitetu, dizajn i održivost proizvoda.

 

Rebranding i ujedinjavanje snažnih brendova Inoutic i Deceuninck označava jačanje vodeće uloge na polju PVC profila za prozore i vrata. Deceuninck trenutno ima prodajne lance u preko 90 zemalja i zapošljava preko 3.700 osoba, a redovito opskrbljuje preko 4.000 kupaca. Svojim predanim radom i istraživanjem, poduzeće se danas smatra glavnim inovatorom na tržištu. Francis Van Eeckhout, izvršni direktor Deceuninck grupe, komentirao je ovu stratešku odluku:

 

“Naš je cilj stvoriti jaki globalni brend koji će dovesti do porasta poslovanja i još više učvrstiti našu poziciju vodećeg poduzeća u Hrvatskoj, Europi i svim tržištima diljem svijeta. Ova odluka ubrzat će inovacije i razvoj novih proizvoda u Europi, što će nas istaknuti među konkurencijom. Također će našim kupcima omogućiti konkurentske prednosti kako bi povećali i vlastito poslovanje.”

 

Inovativne usluge u skladu sa ekološkim zahtijevanjima

Ovim će rebrandingom poduzeće Deceuninck usmjeriti svoja ulaganja na inovativna zelena rješenja. Inovacije kao što je Linktrusion (tehnologija koja se temelji na staklenim vlaknima za izuzetne vrijednosti toplinske izolacije prozorskih profila), Decoroc (podizanje ponude boja na novu razinu) ili Protex (patentirani sustav roleta) bit će u ponudi za cijelu bazu kupaca u Europi.

“Prvi rezultat našeg novog pristupa  je sustav profila za prozore Elegante, koji je dobio odlikovanje „German Design Award 2019“ u kategoriji „Special Mention“. Elegante je razvijen prvenstveno za njemačko tržište, a tijekom ove godine će zahvaljujući strategiji jednog brenda biti uveden i u ostalim europskim zemljama. Također, nastavljamo s razvojem modernih sustava profila za prozore s naglaskom na inovacije, ekologiju i dizajn, a isti će biti predstavljeni na sajmu Fensterbau Frontale 2020. godine”, komentira Victoria Hemelaer, marketinška direktorica poduzeća Deceuninck.

 

Rebranding u Deceuninck povećat će i učinke marketinških ulaganja. Deceuninck je glavni pokrovitelj biciklističkog tima Deceuninck-Quick Step World Tour, što će dodatno povećati svijest o brendu te poduprijeti ne samo poslovanje poduzeća Deceuninck, nego i poslovanje više od 4000 njegovih kupaca u preko 90 zemalja. Nadalje, jedinstveni brend omogućit će racionalizaciju proizvodnje i logistike te daljnje usavršavanje kvalitete i usluga.

 

 

 

Kontakt za medije:

Katja Đurkan

Koordinator za marketing

 

Inoutic d.o.o.

Industrijska ulica 3

HR-10 370 Dugo Selo

Tel.: +385 (0)1 2781 352

Fax.: +385 (0)1 2781 350

www.deceuninck.com

E-Mail: katja.durkan@deceuninck.com

Agencija za odnose s javnošću

Are You Digital

Horvaćanska 9, 10 000 Zagreb

+385 98 9102483

www.ayd.hr

leona.slatkovic@ayd.hr

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: