+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

"Kako brzo, jednostavno i učinkovito obnoviti zgradu ili obiteljsku kuću"


  05.04.17, 12:00h

U okviru sajma Graditeljstvo - 40. međunarodni sajam građenja i opremanja koji se održava od 4 -7. travnja 2017. godine u Zagrebu, na Zagrebačkom Velesajmu, održano je predavanje  GREEN TALKS za građanstvo, upravitelje zgrada, inženjere pod nazivom: "Kako brzo, jednostavno i učinkovito obnoviti zgradu ili obiteljsku kuću", 4.4.2017. godine u paviljonu 9, gdje je bilo nazočno 50ak sudionika.

Sudionicima GREEN TLAKS predavači su objasnili kako pravilno pripremiti projekt za natječaje iz programa MGIPU i EU fondova, kako napraviti kontrolu projekata u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te kontrolu provedbe radova na terenu. Također, bili su prezentirani najbolji primjeri iz prakse glede cjelovite energetske obnove višestambenih zgrada. Teme kojima je posvećena dodatna pozornost bile su: načini izbjegavanja požara na zgradama primjenom kvalitetnih negorivih materijala, inputi o najboljim građevinskim materijalima za zelenu gradnju i cjelovitu energetsku obnovu – toplinska izolacija, krovovi, prozori i vrata, dizalice topline, zidane konstrukcije, interijeri.

Institucionalni pokrovitelj GREEN TALKS je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, čija je predstavnica održala predavanje na temu: „Natječaji energetske obnove zgrada RH – analiza i iskustva iz prakse“. Poduzeća/Institucije koja su sudjelovala na GREEN TALKS-u s edukativnim i promotivnim prezentacijama su Fire safe Europe s temom: „Igra li se Europa vatrom?“, REENOVA+ s temom: „Mogućnosti financiranja energetske obnove zgrada“, Wienerberger s temom: „Inovativna rješenja u energetski učinkovitoj gradnji“, Fibran Nord s temom: „XPS - svestrana upotreba u sustavima ovojnice zgrade od podruma do krova” te Firestone s temom: „Održive i dugotrajne metode krovnih hidroizolacija“.

          

 

 

 

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: