+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Pozitivan pristup i rad HSZGa u izazovnim vremenima


  25.03.20, 09:00h

 

Kako se nositi sa trenutnom situacijom?

Okolnosti u kojima se trenutačno nalazimo ističu jasnu činjenicu da je zdravlje najvrjedniji resurs koji posjedujemo i kojem svi zajednički težimo te ga upravo zbog toga ne smijemo ugroziti ni pod koju cijenu.

HSZG podržava mjere koje provode i poduzimaju nadležna tijela u borbi protiv COVID-19 virusa te ohrabrujemo i pozivamo cijenjene članove i partnere da paze na svoju sigurnost i zdravlje tijekom ovog kritičnog razdoblja. Nadamo se da će ovo vrijeme bez presedana ojačati zajednice, poduzeća i vlade u borbi s izazovima koje budućnosti donosi.

Dok se svijet prilagođava novom modelu poslovanja, posvećeni smo jačanju HSZG-a s ciljem ispunjavanja njegove misije – da i dalje predstavlja za članove i partnere vrijedan resurs i izvor znanja iz područja zelene gradnje i održivog razvoja. Ulažu se napori za implementaciju najboljih kanala učenja na daljinu za radionice, edukacije i nadolazeće tečajeve u našoj organizaciji. Tim HSZG-a nastavit će razvijati programe i inicijative Savjeta u koje naši članovi vjeruju i koje cijene. Naša predanost podržavanja i zagovaranja nZEB-a, zdravih unutarnjih prostora, kao i rasta održivih poduzeća u RH, ostaje snažna i neupitna dok se prilagođavamo ovom novom izazovu.

Uvjereni smo kako će RH i svijet osigurati zdravlje i sigurnost stanovnika za daljnji napredak. Zbog sigurnosti naših članova odgodili smo nadolazeće događaje, ali će se HSZG aktivnije povezati s mrežom kontakata iz područja zelene gradnje putem našeg newslettera i društvenih kanala, a uskoro i preko online platforme u okviru HSZG mreže. 

Pozivamo naše članove i partnere da kontaktiraju naš tim koji je na raspolaganju svaki radni dan u periodu od 8-16 sati.

Nastavak rada putem digitalne platforme

Zasada se sva planirana događanja odgađaju do nekih boljih vremena. Nastojat ćemo sva događanja održati kada budemo u mogućnosti, a u ovom trenutku je zdravlje najvažniji prioritet.

HSZG je u okviru projekata već imao prilike održavati online sastanke s partnerima diljem svijeta. U ovo doba socijalne isključenosti to je još jače zaživjelo.

Pozivamo Vas da se uključite u rad Nacionalnih HUB(ova) čiji je cilj okupiti predstavnike različitih sektora koji su zainteresirani za suradnju na području zelene i održive gradnje, održive mobilnosti i održivog razvoja. Potrebno je ispuniti prijavnicu. Prema određenom broju prijava kreirat ćemo online sastanke. Ovo je idealno vrijeme kada možemo iskoristiti manji obujam poslovanja u svrhu kreiranja boljih planova i prijedloga za budućnost.

Pozivamo Vas i da nam se javite kako bi sastanke s članstvom mogli održavati online putem na tanja.markovic@gbccroatia.org . Stojimo na raspolaganju.

 

ŠTO JE ZAISTA VAŽNO? - POZITIVAN PRISTUP U IZAZOVNIM VREMENIMA

 

Zajednička suradnja i međusobna podrška

Svjesni smo da su pred nama neizvjesna vremena koja bi mogla utjecati na naš napredak i razvoj. Međutim, ne zaboravimo da su klimatske promjene tema koja je i dalje aktualna, a izgrađeni okoliš tek treba u potpunosti prepoznati kao glavno rješenje u ovom „Klimatskom desetljeću“.

Stoga tražimo Vašu stalnu podršku u ovim izazovnim trenutcima. Oslanjamo se na Vaše aktivno sudjelovanje u našim aktivnostima, Vaše vodstvo i suradnju na našim programima i projektima. Iz ovoga se možemo izvući jedino zajedničkim trudom i radom.

Bilo bi nam drago kada biste s nama podijelili svoja razmišljanja o Vašoj strategiji u vrijeme krize. Koje savjete dajete (i slijedite) kako biste napredovali u ovim teškim vremenima? Pošaljite nam svoje poruke i nadahnuća direktno na dean.smolar@gbccroatia.org .

Prvenstveno Vam želimo zdravlje i sigurnost u ovim vremenima. Budimo povezani i nadahnuti kako bismo ostvarili ono najbolje iz ovakve situacije te zajedničkim ostvarenjem ciljeva kreirali bolju i održivu budućnost.

 

Tim HSZG

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: