+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Raspisan natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj - PRODUŽEN ROK


  25.11.18, 08:00h

„OBNOVIMO HRVATSKU“ je dugogodišnja kampanja inicirana od strane tri neprofitne udruge koje usko surađuju, Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Hrvatske udruge proizvođača toplinsko fasadnih sustava te Hrvatske udruga energetskih certifikatora.

Cilj kampanje je promicati i poticati zelenu gradnju i održivi razvoj. Hrvatski savjet za zelenu gradnju proteklih nekoliko godina dodjeljuje Zelena priznanja za najbolje održive projekte. Ove godine smo zajednički odlučili podići prizanja na veću razinu kroz organiziranje dodjele Nacionalne godišnje nagrade.

Po prvi puta raspisujemo natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj. Stručno povjerenstvo će dodijeliti priznanja za izvrsnost i postignuća na području zelene gradnje i održivog razvoja, a namijenjene su stručnjacima iz različitih sektora te zaposlenicima u nevladinim udrugama koji se bave ovim područjem.

Cilj nagrada je podizanje ugleda struke u široj i stručnoj javnosti, promicanje izvrsnosti na području zelene gradnje i održivog razvoja, stalno unapređenje načela dobroga poslovanja i cirkularnog gospodarstva, a sve u cilju očuvanja okoliša i održivog razvoja u Republici Hrvatskoj.

 

Prijave će se zaprimati od 15. listopada do 30. studenog 2018. godine.

Prijaviti se mogu sve pravne i fizičke osobe iz Hrvatske koje su se u razdoblju od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2018. istaknule na području zelene gradnje i održivog razvoja.

 

Nagrade će se dodijeliti u pet kategorija:

1.  Osoba godine – ovo je počasna nagrada i dodijelit će se jednoj fizičkoj osobi koja se posebno istaknula u promicanju zelene gradnje i održivog gospodarstva.

2.  Institucija / Organizacija godine -  nagrada će se dodijeliti trgovačkom društvu ili tijelu državne vlasti Republike Hrvatske ili jedinici regionalne i lokalne uprave i samouprave ili nevladinoj organizaciji ili istraživačkoj instituciji ili odgojno-obrazovnoj ustanovi ili stručnom i savjetodavnom tijelu a za posebno isticanje u promicanju zelene gradnje i održivog gospodarstva.

3.  Građevina godine – Novogradnja - nagrada će se dodijeliti za novoizgrađenu zgradu ili infrastrukturnu i prometnu građevinu ili trgu ili parku završenom u razdoblju od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2018. godine.

4. Građevina godine – Rekonstrukcija -  nagrada će se dodijeliti za projekt rekonstrukcije odnosno energetske obnove zgrade ili infrastrukturne i prometne građevine ili trga ili parka a koji je završen u razdoblju od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2018. godine.

5.  Projekt godine - u ovoj kategoriji svoje razvojne projekte i/ili projektne koncepte i/ili projektne ideje mogu prijaviti pravne osobe (odgojno-obrazovne ustanove, vladine i nevladine organizacije, trgovačka društva, obrti i sl.) koji su za cilj imali podići razinu svijesti široke i stručne javnosti te kvalitetu života zajednice, a koji je direktno vezan uz zelenu gradnju, energetsku učinkovitost i održivi razvoj. U ovu kategoriju spadaju projekti koji su započeli, u tijeku ili završili u tekućoj godini:

  1. koji su doprinijeli zelenoj/održivoj gradnji, energetskoj učinkovitosti, održivom prometu ili održivom razvoju, zbrinjavanju otpada odnosno smanjenju utjecaja na okoliš i emisijama stakleničkih plinova u Republici Hrvatskoj;
  2. EU, nacionalno, lokalno, regionalno ili privatno financirani;
  3. koji su ili neprofitno ili tržišno orijentirani.

 

Prijaviti se može putem obrasca na POVEZNICI.

 

Popunjenu dokumentaciju treba poslati skeniranu putem e-maila: tea.zugaj@gbccroatia.org ili poštom na adresu:

HRVATSKI SAVJET ZA ZELENU GRADNJU

Godišnja nagrada za zelenu gradnju i održivi razvoj

Ul. grada Vukovara 274/I

10000 Zagreb

 

Rok za podnošenje prijava je 30.11.2018.

Zelena nagrada Obrazac za prijavu
(docx, 230.57 KB)

Zelene nagrade Pravilnik
(pdf, 412.13 KB)

Zelene nagrade Natječaj
(pdf, 510.81 KB)

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: