+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

RIDE2 uvodi električna vozila u taksi prijevoz Zagreba


  07.12.18, 12:00h

Zagreb, 7. prosinca 2018. - RIDE2 nova taksi usluga poznatog rent-a-cara RIDECAR, danas je predstavljena u sklopu daljnjeg razvoja ovog društva na hrvatskom tržištu.

Taksi usluga već je dostupna u Zagrebu, no do proljeća planirano je širenje i na ostale hrvatske gradove. Ova usluga je jedinstvena činjenicom da se osim klasičnih motornih vozila u RIDE2 floti nalaze i električna vozila, a u kontekstu vremena u kojem živimo i sklonosti društva za ekološkim i održivim načinom poslovanja, kao dugoročni cilj plan im je imati cjelokupnu flotu na električni pogon.

Dodatne prednosti prisutnima je predstavio vlasnik društva, Marijan Babić, koji je izjavio: „Sretan sam i zadovoljan što smo nakon toliko godina prisutnosti u mobilnom sektoru uspjeli ponuditi novu, drugačiju uslugu hrvatskoj publici. Ne samo da na razvojno-operativnom planu želimo staviti naglasak ne ekologiju, nego vlastitim inovativnim rješenjima našim sugrađanima već sada donosimo novitete, poput dijeljenog prijevoza, čime se ostvaruje značajno smanjenje troškova prijevoza. To je ono što nas veseli i što cijelom projektu daje dodanu vrijednost. Dodatno ovim putem najavljujem i sniženje cijena vožnje električnim vozilima sa 6,00HRK na 3,60HRK po kilometru.“

U ponudi su nalaze pet kategorija vozila, od standardnih, električnih, premium do kombija i premium kombija koji se mogu naručiti putem besplatne RIDE2 mobilne aplikacije.

Podršku u nastojanjima za „elektrifikacijom“ voznog parka ovom društvu dali su brojni uzvanici automobilske industrije, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, voditelj HEP tima za e-mobilnost Domagoj Puzak, Član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, generalni menadžer Ducati Energia Dražen Crnković te brojni uzvanici automobilske industrije.

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: