+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Schneider Electric, Danfoss i Somfy udružuju snage kako bi stvorili ekosustav povezivosti za tržišta stambenih objekata, srednje velikih zgrada i hotela


  29.03.18, 14:00h

Frankfurt (Njemačka), 19. ožujka 2018. Schneider Electric, Danfoss i Somfy danas su objavili da se udružuju kako bi stvorili ekosustav povezivosti - Connectivity Ecosystem, čija je svrha ubrzati usvajanje povezivosti na tržištima stambenih objekata, srednje velikih zgrada i hotela. Odane otvorenosti i interoperabilnosti, ove tri kompanije združuju 300 godina inovacije i stručnosti s najvećom svjetskom mrežom pouzdanih ugraditelja u ovoj gospodarskoj grani.

Ovo partnerstvo učinit će, svojim učinkovitim rješenjima koje je lako integrirati i koja  funkcioniraju zajedno na jednostavan način, povezivost pametnih domova i pametnih zgrada zrelom.

Rješenja za povezivost podržavaju kvalificirani ugraditelji te ih čine jednostavnim i lakim za postavljanje.

Svjetsko tržište za povezivost brzo raste, procjenjuje se da će 2020. godine biti 8,4 milijarde* povezanih uređaja. Godine 2016., manje od 17% američkih domova imalo je bilo kakvu vrstu sustava pametnog doma dok je za Europu taj postotak manji od 4%**. Većina ovih uređaja bili su uređaji za samo jednu namjenu.

Problem je u tome što se i dalje općenito smatra da povezivosti nedostaje jednostavnosti, pouzdanosti, interoperabilnosti te post-prodajne podrške u obliku održavanja. Problem je također i kvaliteta ugradnje, posebno kad se postupak ugradnje ostavlja krajnjim korisnicima ili nekvalificiranim ugraditeljima.

Schneider Electric, Danfoss i Somfy vjeruju da je došao trenutak da se glavni gospodarski igrači udruže i ubrzaju povezivost te osiguraju učinkovita rješenja koja zajedno funkcioniraju na jednostavan način. Kroz ovo partnerstvo, tri svjetske vodeće kompanije udružuju područja u kojima je svaka od njih velik stručnjak - rasvjeta, grijanje i upravljanje roletama, a kojima podršku daje stručnost i blizina stručne mreže ugraditelja.

Udruživanje vrhunske stručnosti za aplikacije

“Upravljanje rasvjetom, grijanjem i roletama zajedno u jednom sustavu predstavlja pravu stručnost koju sad možemo zajednički ponuditi kombinirajući više od 300 godina provedenih na vodećim položajima u gospodarstvu - a sve popraćeno podrškom naših širokih stručnih mreža ugraditelja. Prošlih smo desetljeća razvijali i povezivost na visokoj razini zajedno s ostalim vodećim tvrtkama u području izrade aplikacija za opremu za grijanje, prozračivanje i klimatizaciju, kontrolu pristupa, sustava ulaznih vrata i audio-video sustava. Vjerujemo da je došao trenutak da dodatno učvrstimo interakciju među ostalim igračima te izgradimo dosljednu i jednostavnu integraciju naših aplikacija,” rekao je Lars Tveen, predsjednik Segmenta za grijanje tvrtke Danfoss.

Široka mreža osposobljenih stručnih ugraditelja

 “Godinama smo razvijali ogromnu mrežu od više od 300 tisuća ugraditelja iz cijeloga svijeta. Zahvaljujući bliskoj svakodnevnoj interakciji, sa svojim smo ugraditeljima gradili obostrano povjerenje i razumijevanje. Za njih naše marke proizvoda znače pouzdanost, lagano korištenje te učinkovitu tehničku podršku. Osim toga, partnerski programi našeg kanala – stručnjaci za ekologiju EcoXperts tvrtke Schneider Electric, stručnjaci tvrtke Somfy te ugraditelji tvrtke Danfoss – predstavljaju izvrsne platforme na kojima možemo nastaviti graditi  i razvijati stručnost u području povezivosti unutar naših kanala,” rekao je glavni direktor tvrtke Somfy Jean-Guillaume Despature.

Predanost otvorenosti i međudjelovanju

 “Već smo izgradili utvrđene platforme povezivosti koje se temelje na našim središnjim aplikacijama te smo imali znatnog uspjeha s aplikacijama Wiser, KNX i C-Bus tvrtke Schneider Electric, aplikacijom Link™ tvrtke Danfoss te aplikacijom TaHoma tvrtke Somfy. Vjerujemo u otvorenost i međudjelovanje. Protokoli i platforme za povezivost su još uvijek vrlo različiti. Izgradili smo tehnološki know-how koji uključuje sve glavne komunikacijske protokole i kompatibilan je sa svim novim korisničkim sučeljima i glasom aktiviranim upravljačkim sklopovima. I u potpunosti smo posvećeni dugotrajnoj kompatibilnosti s našim zastarjelim platformama,” rekao je Philippe Delorme, izvršni potpredsjednik tvrtke Schneider Electric za zgrade i IT poslovanje.

U okviru svojeg partnerstva, tvrtke Schneider Electric, Danfoss i Somfy uskladit će svoje strategije za povezivost i tehnologiju kako bi izradili otvoreni ekosustav, čime će njihovi proizvodi biti dosljedno interoperabilni na razini kontrolera, ili na razini oblaka kroz API (Application Programming Interface).

Ispunjavanje očekivanja klijenata sa stvarnim slučajevima korištenja koji donose konkretne koristi

Povezivost ima smisla samo ako zadovoljava ciljana očekivanja klijenta unutar određenih tržišnih sektora. S tim su ciljem tri kompanije krenule u borbu zajedno s klijentima i partnerima na brojnim tržištima kako bi pregledali i stvorili rješenja prilagođena konkretnim potrebama s ciljem razvijanja slučajeva korištenja s jednostavnom i dosljednom integracijom njihovih različitih aplikacija. Ovi slučajevi korištenja donose stvarnu dodanu vrijednost za ugraditelje i one koji provode integraciju sustava, kao i ključne koristi  krajnjim korisnicima uključujući energetsku učinkovitost, zadovoljstvo i zdravlje, sigurnost i pristupačnost korisnicima.

Tri su kompanije posvećene osposobljavanju svoje mreže ugraditelja kako bi se ‘borile’ za povezivost u svojim dnevnim aktivnostima, pomažući klijentima i krajnjim korisnicima da postave rješenja koja zadovoljavaju njihove potrebe i zahtjeve.

Prva tri slučaja korištenja ekosustava koja su prikazana na sajmu Light+Building 2018 u Njemačkoj usmjerena su ka:

  • Hotelima s potpuno integriranim upravljanjem gostinjskom sobom
  • Segmentu luksuznih stanova s upravljačkim uređajima najboljima u svojem razredu, kombiniranim u dosljedno integrirani sustav
  • Novim stambenim objektima, ili sveobuhvatnoj obnovi ili modernizaciji stanova korištenjem nove električne ploče spremne za korištenje u pametnom domu


 

Slika: Hotel s potpuno integriranim upravljanjem gostinjskom sobom

 

Koristi koje ovo rješenje donosi poslovanju hotela su dosljedna integracija sustava, koja osigurava trajno i izvrsno iskustvo gosta, pri čemu se optimizira korištenje energije a da to ne utječe na zadovoljstvo i zdravlje gosta. Rješenje također omogućava upraviteljima hotela da svime upravljaju kroz jedan integrirani sustav.

Za one koji se bave integracijom sustava, naručivanje rješenja za gostinjsku sobu tvrtke Schneider Electric zajedno s rješenjima tvrtki Somfy i Danfoss je lako. Sva su rješenja u potpunosti kompatibilna s rješenjima koja se mogu koristiti “odmah iz kutije” i koja su ispitana, potvrđena i dokumentirana.

Nenadmašno iskustvo klijenta

“Vjerujemo da je sad stigao trenutak da se mi, kao glavni industrijski igrači, udružimo kao partneri kako bismo ubrzali povezivost. Naš cilj je promicati povezivost i stvoriti vrijednost za naše klijente.

Naša je želja postati vodeća tvrtka koja omogućava globalnu povezivost stvaranjem vrijednosti za naše klijente. Za to je potrebna bliska suradnja s vodećim proizvođačima aplikacija kako bismo razvili rješenja koja dosljedno rade zajedno. Cilj nam je privući nove partnere koji bi nam se pridružili u ekosustavu povezivosti i koji dijele našu viziju o budućnosti povezivosti i nastavku korištenja zamaha kojeg smo već stvorili.

Kroz stručnu i praktičnu podršku u razdobljima prije i nakon prodaje, odlučni smo osigurati klijentu nenadmašno iskustvo, istovremeno poboljšavajući učinkovita rješenja za specifična vertikalna tržišta i geografska područja. Jednom riječju, naša rješenja funkcioniraju zajedno na jednostavan način.”


 

O Schneider Electric

Schneider Electric predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizacijom kućanstava, zgrada, podatkovnih centara, infrastrukture i industrije. U više od 100 država diljem svijeta, Schneider Electric lider je na području upravljanja energijom u mrežama srednjeg napona, niskog napona i neprekidnog napajanja, te na području sustava automatizacije. Naša rješenja omogućuju učinkovitost, integrirajući energetiku, automatizaciju i softver. Unutar naše globalne Ecosystem zajednice, surađujemo s velikim brojem partnera, integratora i razvojnih tvrtki, te kroz našu Otvorenu Platformu omogućujemo upravljanje u stvarnom vremenu i učinkovitost u operativnom vođenju. Posvećenost zaposlenika i partnera inovacijama, raznolikosti i održivosti, uz slogan Life is On, odražava našu težnju da je energija dostupna svugdje, svima, u svakom trenutku. http://www.schneider-electric.com

O tvrtki Somfy
SOMFY, francuska kompanija koja je prisutna u oko 60 zemalja, vodeća je kompanija u svijetu u području automatske kontrole otvaranja i zatvaranja u domovima i zgradama, s više od 150 milijuna motora prodanih u cijelom svijetu.
SOMFY utire put u globalnoj ponudi interoperabilne automatizacijske opreme za domove, donoseći inovativna rješenja automatizacijske opreme za povezane domove koja pomažu ljudima transformirati okruženje u kojem žive zadovoljavajući njihove potrebe u pogledu komfora, sigurnosti i uštede energije. www.somfy.com

O tvrtki Danfoss
Tehnologije inženjera tvrtke Danfoss koje omogućavaju svijetu sutrašnjice da sa manje učini više. Mi zadovoljavamo sve veću potrebu za rješenjima koja se odnose na infrastrukturu, snabdijevanje hranom, energetsku učinkovitost te rješenjima koja ne utječu na klimatske promjene. Naši proizvodi i usluge koriste se u područjima kao što su hlađenje, klimatizacija, grijanje, upravljanje motorima i mobilni strojevi. Aktivni smo i u području obnovljive energije kao i u području infrastrukture za područno grijanje za gradove i gradske zajednice. Naš inovativni inženjering vuče korijene još iz 1933. a danas je Danfoss vodeća tvrtka u svijetu koja zapošljava više od 25 tisuća zaposlenih i opslužuje klijente u više od stotinu zemalja. U privatnom smo vlasništvu obitelji koja nas je i osnovala. Više o nama možete pročitati na www.danfoss.com

 

 

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: