+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Snježana Turalija, izvršna direktorica HSZGa pridružila se ključnim globalnim liderima zelene gradnje u Upravnom odboru Svjetskog savjeta za zelenu gradnju


  06.07.17, 09:00h

Snježana Turalija, izvršna direktorica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, pridružila se vrlo utjecajnoj skupini svjetskih lidera u građevinskoj industriji i zgradarstvu kao član Upravnog odbora Svjetskog savjeta za zelenu gradnju.

Snježana je imenovana u Upravni odbor na temelju njenog istaknutog vodstva i iznimne predanosti u promicanju globalnog pokreta zelene gradnje te posvećenosti za poboljšanje održivosti zgrada, kako u Hrvatskoj tako i na globalnoj razini.

Terri Wills, izvršna direktorica Svjetskog savjeta za zelenu gradnju, je izjavila: "Snježana je pokazala izvrsno vodstvo na području održivosti i zagovaranju te promicanju zelene gradnje kao jednog od najučinkovitijih odgovora na klimatske promjene. Naš Upravni odbor je utjecajna skupina svjetskih stručnjaka i predvoditelja tržišta koji nadziru rad Svjetskog savjeta za zelenu gradnju te osiguravaju provođenje globalne misije Savjeta u vidu promicanja trendova vezanih uz zelene zgrade za svakoga i svugdje. Snježana je zaslužila svoje mjesto u Odboru kroz izuzetnu predanost i stručnost koju je iskazala na području održivosti u sektoru graditeljstva, te se veselim suradnji s njom i ostalim kolegama članovima Upravnog odbora kako bi ta misija postala stvarnost."

Promoviranje novih zelenih trendova u zgradarstvu i građevinarstvu, Snježana Turalija započela je 2011. godine kao članica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju. 2012. godine postaje izvršna direktorica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, a istodobno se i sama obrazuje o pozitivnim aspektima zelenih zgrada kroz cjelogodišnji obrazovni program Green Building Professional, interaktivne radionice Green Lab i edukativne programe vezane uz međunarodne certifikata zelene gradnje - LEED, BREEAM i DGNB.

Od 2012. Snježana Turalija uključena je i u rad Europske regionalne mreže Svjetskog savjeta za zelenu gradnju u području politika održivosti, zelene gradnje u kontekstu obrazovanja, promotivnih kampanja i projekata EU.

U Hrvatskoj, od 1998. godine intenzivno radi na izgradnji čvrste mreže svih dionika građevinskog sektora - od urbanista do arhitekata, inženjera elektrotehnike i strojarstva, stručnjaka iz financijskog sektora, certifikatora, državnih i obrazovnih institucija, stručnih komora itd.

Područje interesa Snježane Turalije kroz poslovnu karijeru obilježeno je razvojem ekonomskih, ekoloških i u svakom smislu održivih strategija, pomažući državnom i nevladinom, ali ponajviše poslovnom sektoru u fazi provedbe strategije.

"Članstvo u Upravnom odboru najveće globalne udruge koja radi na pitanjima zelene gradnje, zaštite okoliša, te time zdravlja i dobrobiti za ljude širom svijeta, čast je, velika odgovornost i uzbudljiv izazov pri prijenosu znanja od Savjeta za zelenu gradnju iz više od 75 zemalja u Hrvatsku", kaže Snježana nakon izbora.

Upravni odbor Svjetskog savjeta za zelenu gradnju sastoji se od  visoko pozicioniranih predstavnika 15 Savjeta za zelenu gradnju koji djeluju širom svijeta – Americi, Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji, Finskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Sjevernoj Africi, Indiji, UAE, Peruu, Columbiji. Uloga Odbora je da savjetuje i nadgleda organizacijsku strategiju i upravljanje Svjetskog savjeta za zelenu gradnju, te da osigura učinkovito djelovanje Savjeta i njegovih članica kao neprofitne organizacije u pružanju i provođenju njegove misije diljem svijeta.

 


Novoizabrani članovi u Upravnom odboru Svjetskog savjeta za zelenu gradnju:

 1. Ilario Aho, Finland GBC
 2. Snjezana Turalija, Croatia GBC
 3. Felipe Faria, Brazil GBC
 4. John Alker, UK GBC
 5. Lisa Bate, Canada GBC (Vice Chair)
 6. Saeed Al Abbar, Emirates GBC
 7. Rudolf Pienaar, South Africa GBC
 8. Sebastian Danino Beck, Peru GBC

 

Reizabrani članovi Upravnog odbora :

 1. Tanya Cox, Australia GBC (Treasurer)
 2. Cristina Gamboa, Colombia GBC
 3. Christine Lemaitre, DGNB / German GBC (Secretary)
 4. Bruno Sauer, Espana GBC
 5. Sunderesan Raghupathy, India GBC
 6. Tai Lee Siang, Singapore GBC (Chair)
 7. Peter Templeton, US GBC

 

 

 

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: