+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Tvrtka Bauder na simpoziju dala najnovije informacije vezano za hidroizolaciju, ozelenjavanje krovova i pravnu regulativu


  25.10.17, 14:00h

Tvrtka Bauder d.o.o., u suradnji s Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, organizirala je simpozij u Zagrebu vezano za tematiku hidroizolacije krovova, reakcije na požar građevnih proizvoda te osnove zelenih krovova. Simpozij je održan 25. listopada 2017. u Zagrebu, u hotelu International te je okupio 50ak arhitekata i projektanata.

Krov više ne predstavlja samo dizajnerski element kuće. Svakom investitoru u cilju je postići sigurno i dugotrajno funkcioniranje krovne konstrukcije što se postiže dobrim planiranjem i kvalitetnom izvedbom iste.

Iz tog razloga prvi dio izlaganja bio je posvećen osnovama hidroizolacijskih radova gdje je gđa. Nataša Kokorić, na temelju svog višegodišnjeg iskustva kao voditelj projekata u jednoj od većih hidroizolaterskih tvrtki, skrenula pozornost i ukazala na bitna pravila struke koja se ponekad nehotično previde u praksi. Tako je bilo govora o svrsi hidroizolacije, zahtjevima i smjernicama za ugradnju, kao i svojstvima i vrstama izolacijskih materijala. Zatim su istaknute specifičnosti izolacije krova i temelja te pojašnjeni slojevi izolacijskog sustava ravnog krova s naglaskom na funkciju i ulogu svakog od njih. A za kraj ove teme prikazano je nekoliko različitih izolacijskih sustava ravnog krova s financijskog aspekta.

Temu reakcije na požar građevnih proizvoda izlagao je g. Goran Tončinić, ovlašteni arhitekt i ovlaštena osoba za izradu elaborata zaštite od požara s dugogodišnjim iskustvom u ovom području, kao i održavanju predavanja na ovu tematiku. On je predstavio pravnu regulativu koja se primjenjuje u Hrvatskoj po pitanju zaštite od požara, kao i norme, razredbe i ispitivanja građevnih materijala vezano za reakciju na požar i vatrootpornost s osvrtom na hidroizolacijske materijale tvrtke Bauder.

Drugi dio događanja započeo je temom primjera šteta na ravnom krovu koju je obradila gđa. Nataša Kokorić, gdje je prikazala različite negativne primjere i posljedice u slučaju zanemarivanja ili nepoštivanja pravila struke, naravno uz prikaz pozitivnog oglednog primjera kako bi se takvi isti radovi trebali izvesti na pravi način. Za kraj ovog izlaganja predstavljen je primjer iz prakse, krov na zgradi Općine u Babinoj Gredi, gdje je tvrtka Bauder, kao isporučitelj kompletnog izolacijskog sustava te sustava zelenog krova, sudjelovala u vidu tehničke podrške od faze projektiranja pa sve do isporuke i ugradnje materijala.

Posebna pozornost bila je posvećena zelenim krovovima o kojima je govorio g. Matija Ivoković, direktor prodaje i odgovorna osoba u tvrtki Bauder d.o.o.. Ozelenjavanje krovova postaje sve popularnije u Hrvatskoj te nam je cilj predstaviti njegove značajke. Tako je g. Ivoković predstavio osnove ozelenjavanja krovova te objasnio koje su vrste zelenih krovova i koja su njihova najznačajnija obilježja, zatim kako dobro isplanirati zeleni krov i na što treba obratiti pozornost prilikom planiranja te također koje su prednosti i koristi koje ozelenjavanje krova donosi i, u konačnici, na koji se način provodi njegovo održavanje kako bi on dugotrajno zadržao funkcionalnost i atraktivnost.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju bio je partner simpozija tvrke Bauder, dugogodišnjeg člana udruge.

Tvrtka BAUDER d.o.o. iz Vukovara sastavni je dio koncerna Paul Bauder GmbH & Co. KG sa sjedištem u Stuttgartu, Njemačka. Paul Bauder GmbH & Co. KG vodeći je europski proizvođač krovnih sustava i već je više od 160 godina u obiteljskom vlasništvu. Na jednom mjestu Bauder nudi sveobuhvatno savjetovanje kao i sve materijale za hidroizolaciju, toplinsku izolaciju, ozelenjavanje i uštedu energije, čime arhitektima, investitorima i izvođačima pruža sigurnost da je to najbolja odluka za krov.

 

 

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: