+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

BASF Croatia d.o.o.

Srednji

  Adresa: Ivana Lučića 2a, Zagreb
  Telefon: +385 1 6000 060
  Web adresa: www.basf.com/hr/
  E-mail adresa: e-mail to: info-croatia@basf.com

 

BASF je osnovan 1865. godine u Ludwigshafenu, u Njemačkoj. Ideja je bila stvoriti kompaniju koja će se baviti proizvodnjom boja i neophodnih neorganskih kemikalija. Danas, 152 godine kasnije, BASF predstavlja vodeću svjetsku kemijsku tvrtku koja svojim proizvodima i sirovinama opskrbljuje gotovo sve industrijske grane. Kaže se da gdje god se nalazili na planeti, u krugu od 50 metara možete pronaći BASF-ov proizvod ili predmet koji je nastao zahvaljujući našim sirovinama. Globalizacija je BASF-u donijela diverzifikaciju i naravno, inovacije.

BASF je već dugi niz godina jedna od najinovativnijih kompanija na svijetu, posebno usmjerena na održivi razvoj. Godišnje u istraživanje i razvoj (R&D), u kojem radi oko 10.000 ljudi na više od 3000 istraživačkih projekata, ulažemo oko dvije milijarde eura. Svake godine registrira se najmanje 1000 novih patenata, a testira se 100.000 molekula.

Inovacije su oduvijek bile osnovni pokretač razvoja kompanije: od razvoja sintetičkih boja, amonijaka za umjetna gnojiva, polimera kao što su sirovine za izolacijske pjene i ambalaže te patentiranja stiropora, zatim prvog antifriza pod nazivom Glysantin, sintetički proizvedenih vitamina, tekućih kristala za ekrane, itd. Upravo je sve to nabrojano sažeto u sloganu „mi stvaramo kemiju za održivu budućnost“.

 

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: