+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Caparol d.o.o.

Srednji

  Adresa: Obrtnička 15, 10431 Sveta Nedelja
  Telefon: +385 1 3373 731
  Web adresa: www.caparol.hr
  E-mail adresa: info@caparol.hr

 

Caparol grupa razvija, proizvodi i prodaje visoko kvalitetne boje, lakove, lazure, strukturne premaze, materijale za fasade i sustave za toplinsku izolaciju. Tržišni je lider u segmentu građevinskih boja u Njemačkoj, Austriji i Turskoj, a treća najveća tvrtka u ovom poslovnom području u Europi.

Konstantan uspješan rast u više od 116 godina povijesti ove obiteljske tvrtke bio je moguć prvenstveno zbog dva faktora: uspješne inovativnosti i bliskosti sa svojim kupcima. Od svog osnutka, Caparol neprestano pridonosi ovom segmentu industrije razvojem kvalitetnih proizvoda koji su inovativni te neškodljivi za okoliš i zdravlje. Kao poduzeće srednje veličine Caparol kontinuirano razvija poslovne strategije koje su uvijek orijentirane na pogodnosti za kupca, no naš najvrjedniji kapital predstavlja povjerenje i zadovoljstvo kupaca.

Tvrtka Caparol Hrvatska postoji od 1997. i kroz te godine svrstala se u red najvećih dobavljača fasada i fasadnih premaza u Hrvatskoj, kao i svih ostalih proizvoda iz prodajnog asortimana.

Temeljne vrijednosti
Caparol se smatra inovativnim dobavljačem proizvoda i usluga čiji je cilj projektirati, zaštititi i održavati vrijednosti životnog prostora. Uspjeh Caparola na nacionalnoj i međunarodnoj razini temelji se prije svega na tri vrijednosti:

1. Kvaliteta

Caparol je neosporni lider u kvaliteti i inovacijama unutar svog industrijskog sektora. Od svog osnutka, strategija tvrtke je održati beskompromisnu kvalitetu i standard s naglaskom na vrhunske i ekološki prihvatljive proizvode koji ne štete zdravlju. Kako bi opravdali poziciju predvodnika u svojoj grani industrije, Caparol stavlja dodatni naglasak na istraživanje i razvoj proizvoda, kako na znanstvenoj razini tako i u praktičnoj primjeni, na čemu surađuje sa renomiranim dobavljačima i institucijama.

2. Širina proizvodnog asortimana

Caparolova  stručnost temelji se na više od 110 godina iskustva u razvoju i proizvodnji boja najviše kvalitete. Tijekom vremena Caparol je postupno i uspješno prenio svoje veliko znanje o svojim proizvodima i na srodnih proizvodna područja.

Caparol nudi veliki izbor profesionalnih materijala za dekorativne tehnike, kvalitetnih boja za vanjske i unutarnje površine, efekt lakova, certificirane fasadne sustave, sustave industrijskih podova i dekorativnih podnih premaza, proizvoda za obnovu spomenika kao i za zaštitu materijala od požara. Sve to čini zaokruženu cjelinu, koja garantira da će svaki kupac pronaći sve što mu je potrebno na jednom mjestu.

3. Profesionalni dizajn

Caparol je mišljenja kako stilizirana kombinacija boja i materijala dobiva na sve većoj važnosti. Svoju aktivnost u ovom segmentu naglašava konstantnim rastom na području ponude suvremenog i višenamjenskog spektra nijansiranja svih materijala od boja, lakova do fasada. A osim klasičnih boja, lakova i lazura nudi i materijale poput dekorativnih žbuka i premaza, zidnih obloga namjenjenih za premazivanje te prirodnog kamena.

Kako bi se pobrinuo da ova usluga što prije stigne i do krajnjeg potrošača, Caparol na nacionalnoj i međunarodnoj razini ulaže u kontinuirano širenje svoje tehnologije nijansiranja putem ColorExpress strojeva za toniranje, koji sadrže više od milijun recepata za razne materijale. Na taj način svakom kupcu na raspolaganju je njegova individualna nijansa u svega nekoliko sekundi.


Caparolova strast - Istraživanje i razvoj

Dugi niz godina, Caparol je sinonim za vrhunsku kvalitetu i predvodnik u istraživanju i razvoju proizvoda. Reafirmacija i očuvanje ovog položaja tradicija je u Caparolu. Laboratoriji su opremljeni najnovijim uređajima i analitičkim instrumentima kako bi znanstvenici nesmetano mogli raditi na svojim inovativnim idejama i na taj način osigurati vodeću poziciju Caparola po pitanju tehničkog napretka u industriji.   

Poseban naglasak u istraživanjima posvećuje se inovativnim proizvodima neškodljivim za okoliš i zdravlje. Na primjer, Caparol je prvi predstavio građevinske boje sa minimiziranom emisijom štetnih tvari, te uz ponudu boja na bazi otapala uveo i vodorazrjedive boje.  Tijekom sušenja, Caparolove boje na taj način u prostor ne ispuštaju štetne tvari i ne ostavljaju jak i neugodan miris otapala, pa je prostor vrlo brzo spreman za povratak u njegovu prvobitnu namjenu. Svojim radom Caparol postavlja standarde u ovom  području.


Beskompromisna ekološka osviještenost

Caparol grupa oduvijek je veliku važnost davala brizi za okoliš i na tom području ima značajnu ulogu u industriji. Proizvodni pogoni zadovoljavaju najmodernije tehničke standarde s velikim naglaskom na ekološku osviještenost proizvoda i samog proizvodnog procesa. Na primjer, sjedište tvrtke u Ober-Ramstadtu opremljeno je sustavom u kojem računalo upravlja kontrolom proizvodnog procesa i na taj način osigurava minimalnu količinu otpadne vode u proizvodnji, dok se sustavi zračnih filtera brinu da se svaka čestica prašine vrati natrag u proizvodni proces.

Caparol svojim odgovornim ponašanjem ukazuje na svoju ekološku osvještenost, ali istovremeno preuzima odgovornost da daljnim poboljšanjima i preventivnim mjerama sudjeluje u zaštiti svijeta u kojem živimo.

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: