+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

DUCATI KOMPONENTI d.o.o.

Veliki

  Adresa: Zagorska 6, 42230 LUDBREG
  Telefon: 042 306 159
  Web adresa: www.ducatienergia.com/index.php?lang=en
  E-mail adresa: info.hr@ducatienergia.com

 

Ducati komponenti d.o.o. je inovativna, tehnološki razvijena proizvodna tvrtka koja posluje u Ludbregu od 2002. godine, kao dio grupacije DUCATI Energia S.p.A., čije je sjedište u Bologni, u Italiji, a poslovna prisutnost širom svijeta. Grupacija Ducati Energia svoje pogone ima u Italiji, Indiji, Argentini, Hrvatskoj i Rumunjskoj. Pokrivenost unutar svjetske prodajne mreže veća je od 75% zemalja, dok je na razini Europe prisutna u gotovo svim zemljama. 
 
Na samom početku rada Društvo je radilo na lohn poslovima za talijanskog vlasnika u unajmljenom objektu u Ludbregu i imalo 30-ak zaposlenika. U prvih je pet godina rada steklo samostalnost, razvijena su znanja, povećavali su se vlastiti raspoloživi resursi, oprema, tehnike i zaposlenici te se stvorila potreba da se ne radi samo o lohn-odnosu, već da Društvo počne poslovati neovisno o svojoj matici. Glavni predmet poslovanja Društva je proizvodnja rotora, statora, generatora, dijelova van brodskih motora, dijelova za lake avione i električne dijelove za sve vrste dvokotača na svijetu. 
 
U sklopu proizvodnih kapaciteta nalazi se samostalni odjel razvoja i tehnička služba čime Ducati komponenti sudjeluje u razvoju novih projekata iz matičnog razvojnog odjela, ali i u vođenju pripadajućih procesa koji se vode u Hrvatskoj. Odjel je zadužen za vođenje i nadzor izrade prototipova, prvih uzoraka te inicijalnih proizvodnih serija, a pruža i tehničku podršku proizvodnji i odjelu održavanja. 
 
Tvrtka je uspostavila i sustav upravljanja kvalitetom, a načela takvog upravljanja se primjenjuju u cjelokupnom poslovanju s ciljem kontinuiranog poboljšanja, mjerenja zadovoljstva kupaca i ostalih zainteresiranih skupina. Sustav upravljanja kvalitetom se primjenjuje na proizvodne procese rotora, statora i regulatora te je povezan s pripadajućom opremom za svaku od komponenti električne skupine proizvoda. 
 
Proizvodi "zelenog" gospodarstva tvrtke Ducati komponenti dijele se u 3 osnovne grupe: mali elektromoped "Free Duck4", punionica za električna vozila te električni kotač. 
 
"Free Duck4" je električni četverocikl homologiran za dvije osobe u dvije osnovne izvedbe – s prtljažnikom 180 ili 300 litara. Maksimalna moguća brzina je 45 km/h, a autonomija mu je 60 kilometara. Za njega nije potrebna vozačka dozvola, kaciga te sigurnosni pojasevi. 
 
Punionice za električna vozila dijele se na dvije grupe, javne namijenjene za parkirališta, javna i privatna područja te privatne namijenjene za privatne garaže. Punionice su kompatibilne sa svim električnim vozilima te dolaze u dvije izvedbe - jednofaznoj i trofaznoj, a odlikuju se utičnicom koja se može zaključati, LCD zaslonom, RFID sustavom, GPRS modemom ili LAN priključkom te fiskalnim brojilom. 
 
Električni kotač pretvara svaki bicikl iz klasičnog u električni. Cijeli je njegov sustav integriran unutar stražnjeg kotača (motor, baterija i elektronika), a njime se može upravljati pomoću smartphonea, Bluetootha ili izravno displaya.

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: