+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Hansgrohe d.o.o.

Mali

  Adresa: Horvatova 82, 10000 Zagreb
  Telefon: 01-56-30-810
  Web adresa: www.hansgrohe.hr
  E-mail adresa: info@hansgrohe.hr

 

Hansgrohe - svaka kap vode je bitna

Hansgrohe je njemačka kompanija osnovana 1901.godine i jedan je od osnivača „Njemačkog društva za održivu gradnju“ i prva kompanija iz sanitarne branše koja je dobila svjedodžbu o usklađenosti sa „Eco revizijskom regulativom EU“. Svakim danom radimo na podizanju opće svijesti i kulture o potrebi štednje vode i energije za zagrijavanje vode te maksimalnoj usklađenosti sa održivom i ekološkom gradnjom.

Ekologija je središnja tema u korporativnoj viziji naše kompanije – naš logo je zelene boje.

Već više od 111 godina, voda je element koji nas obnavlja i oživljava, koji nas pokreće i kome smo u potpunosti posvećeni tijelom i dušom. Tu strast pretačemo u savršen dizajn i ona nas obvezuje da rukujemo vodom odgovorno. Zato stalno razvijamo nove održive tehnologije kao što su:

EcoSmart – tehnologija uštede vode i energije za zagrijavanje vode kod miješalica i tuševa i do 50% u usporedbi sa standardnim proizvodima (potrošnja vode na miješalicama 5 litara u minuti neovisno o dolaznom tlaku vode, potrošnja vode na tuš-ručicama 6 ili 9 litara u minuti ovisno o promjeru tuš-ruže i neovisno o dolaznom tlaku vode),

AirPower – tehnologija miješanja vode i zraka u tuševima čime se štedi voda i povećava udobnost i kakvoća tuširanja,

LowFlow – tehnologija kojom se ograničava protok vode na miješalicama, a da se ne gubi na udobnosti i kakvoći pranja ruku (potrošnja vode 3,5 litre u minuti neovisno o dolaznom tlaku vode)

CoolStart – „hladni start“, tehnologija kojom se pri otvaranju vode na miješalici okomitim pomicanjem ručice nagore pušta samo hladna voda, a ne kao kod standardnih miješalica i hladna i topla voda jednakomjerno, čime se štedi topla voda i energija za zagrijavanje tople vode jer nam najčešće topla voda nije potrebna. U slučaju da trebamo toplu vodu, otvaramo ju pomicanjem ručice ulijevo.

Sve te tehnologije, omogućavaju nam rukovanje tim dragocjenim resursom – vodom, uz dužnu brigu i minimiziranje potrošnje, što se vraća kao dobrobit i nama i okolišu. Također, manja potrošnja vode i energije za zagrijavanje vode znače i smanjenje troškova. Ekološka svijest i djelovanje pomažu Vam da uštedite novac na vodi i energiji za zagrijavanje vode.

Preko svojih proizvoda koji štede vodu i energiju za zagrijavanje vode, Hansgrohe bitno doprinosi održivom građenju zgrada – novom zlatnom standardu suvremene svjetske arhitekture – što se vidi kroz razne „Green Building certifikate za energetski efikasne i okolišno održive zgrade.

Tehnologije koje imaju naši proizvodi, dovele su do toga da je Hansgrohe jedna od prvih kompanija koja je dobila WELL certifikat od Europskog udruženja proizvođača miješalica za svoje proizvode. WELL znači „Water Efficiency Label“ – „Oznaka ekonomičnosti potrošnje vode“. Naše miješalice za umivaonike: Metris, Talis, Focus i Logis, uključujući i njihove elektronske izvedbe te naše tuš-ručice Croma 100 i Crometta 85 Green su sve dobile „Level A“ što je najbolji mogući rezultat. Nastavljamo raditi za budućnost razvijajući  proizvode koji imaju pozitivan effect na Vaš život i na naš okoliš.

Posjedujemo sve relevantne svjetske certifikate:

DGNB – Deutsche Gesellschaft für nachhaltiges Bauen (Njemačka)

LEED (SAD)

BREEAM (Velika Britanija

WELS (Australija)

Bilo koji razvoj projekta zgrade koja se kvalificira za certifikat kao kompatibilna i održiva sa okolišem, privući se pažnju državnih potpora i može biti utržena kao takova.

O zaštiti okoliša i održivosti u tvrtci Hansgrohe, više možete naći na: http://www.hansgrohe.hr/1181.htm

Koliko možete uštedjeti na vodi i energiji za zagrijavanje vode na godišnjem nivou, sami možete izračunati pomoću našeg web-računala na:

http://www.hansgrohe.hr/16239.htm

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: