+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

GREEN TALKS SPLIT: "Održiva gradnja i nZEB"


  LOKACIJA: Sveučilište u Splitu Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Ruđera Boškovića 32, Split   POČETAK: 19.09.19, 11:00h   •     ZAVRŠETAK: 19.09.19, 15:00h

 

PRIJAVNICA                         PROGRAM

 

Pozivamo Vas da se pridružite programu GREEN TALKS: "Održiva gradnja & nZEB", koji se održava 19. rujna 2019. u SPLITU,

od 11.00 do 15.00 sati, na lokaciji Sveučilište u Splitu Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Ruđera Boškovića 32, Split

 

 

NA GREEN TALKS saznajte:

1.            Što je nZEB, kada počinje obveza primjene nZEB standarda, kako projektirati i izvoditi nZEB projekte?

2.            Energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?

3.            Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim  obnovama?

 

GREEN TALKS je BESPLATAN za sve sudionike uz ispunjenu PRIJAVNICU.

Sudjelovanje se u Programu stručnog usavršavanja HKA-a vrednuje s jednim (1) satom 


 

Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa svojim članovima i partnerima već 10 godina aktivno promiče održivu gradnju u Hrvatskoj. Konačno, jedan dio onoga što promičemo zakonski je reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije. 

Programi energetske obnove zgrada (komercijalnih, javnih te višestambenih) i obiteljskih kuća u posljednje 3 godine nose više od 60% ukupno ostvarenih ušteda energije kojima Republika Hrvatska ostvaruje ciljeve energetske učinkovitosti za 2020. godinu.  

Teme koje će biti obuhvaćene, osim pojašnjenja pojma i kriterija nZEB-a, su: mogućnosti financiranja energetske obnove iz EU fondova, odrađeni i planirani projekti energetske obnove, mogućnosti poboljšanja i barijere s kojima se susrećemo. 

 

GREEN TALKS je  NAMIJENJEN većinom za ARHITEKTE, PROJEKTANTE i INŽENJERE GRAĐEVINARSTVA, STROJARSTVA I ELEKTROTEHNIKE, STRUČNJACIMA IZ PODRUČJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI te ostalu zainteresiranu javnost i građanstvo.

 

 

 

MEDIJSKI POKRIVAJU

         

 

GREEN TALKS najraširenija su edukativna događanja  Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju s temom održive gradnje. To su besplatne edukacije namijenjene širokoj stručnoj javnosti: inženjerima građevine, geodezije, strojarstva, elektrotehnike, arhitekture, krajobrazne arhitekture, ekonomistima, predstavnicima javnog sektora, kao i svima zainteresiranim dionicima koji u svom poslovanju trebaju koristiti adekvatna znanja o zelenoj gradnji.

Svrha GREEN TALKS je educirati i informirati opću i stručnu javnost o zelenoj gradnji, energetskoj učinkovitosti i održivom razvoju, njenim principima kao i mogućnostima uštede, očuvanja okoliša, upravljanja prirodnim resursima poput vode, šuma, obnovljivih izvora energije i slično, a sve u svrhu implementacije istih na buduće projekte. Do sada je održan 31 GREEN TALKS, u gradovima širom Hrvatske.

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: