+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Modul 7: Održivi energetski sustavi u zgradama prema nZEB standardu – termo-tehnički sustavi i OIE


  LOKACIJA: Tehnika, ulica grada Vukovara 274, Zagreb   POČETAK: 23.01.20, 08:00h   •     ZAVRŠETAK: 21.01.20, 15:00h

Dana 23.1.2020. godine, četvrtakodržava se modul Green Building Professional edukacije 2019/2020 sa početkom u 08:30 sati u Zagrebu pod nazivom: "Održivi energetski sustavi u zgradama prema nZEB standardu – termo-tehnički sustavi i OIE", na kojem će predavanje održati:  Mr. sc. Davor Lučin, Kemal Lojo, Danfoss, Dalibor Crnić, Vaillant i Hrvoje Krapanić, Daikin Hrvatska.

 

 

DAVOR LUČIN

Rođen 1964. u Splitu. Diplomirao na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, magistrirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu (polje strojarstvo, smjer energetika). Od 1991-2000. asistent na FESB-u Split (termodinamika i grijanje/klimatizacija). Od 1997.-2018. član uprave Roterm doo i ovlašteni strojarski projektant sa više od 600 projektiranih objekata. Autor znanstvenih radova iz polja termodinamike, te većeg broja energetsko-investicijskih studija iz područja rekonstrukcije i optimiranja termoenergetskih sustava. Tajnik Hrvatske udruge za rashladnu, klima tehniku i dizalice topline (HURKT), te voditelj/predavač obrazovnog centra HURKT - Split za obuku servisera u rashladnoj i klima tehnici. Predavač na seminarima za izobrazbu i usavršavanje energetskih certifikatora na FESB i FGAG u Splitu. Od X.2018. član uprave tvrtke Deltron doo.

 

 

KEMAL LOJO

Voditelj razvoja poslovanja, Danfoss d.o.o.

Regionalni voditelj razvoja poslovanja  sa Danfoss energetski efikasnim (EE) rješenjima za grijanje, klimatizaciju te pripremu potrošne tople vode u novim ili renovacijskim projektima na područiju Adria i Crnomorske regije, smješten u Zagrebu; Hrvatska sa preko 10 godina radnog iskustva u primjeni novih EE rješenja  koje istovremeno usmjerene na bolju ugodu korisnika. Na osnovu 10-to godišnjeg velikog iskustva i povećanja nivo stručnosti u EE djeluje na hrvatskom tržištu kao trener za energetske savjetnike I druge stručnjake uključene u projektiranje, preglede, certifikaciju i/ili ocjenjivanje EE renovacijskih projekata pod subvencijama  EU za povećanje energetske učinkovitosti. Svakodnevni rad povezan je s prijenosom  znanja i iskustava o EE na investiture, projektante I energetske certifikatore za raznolike tipove objekata (poput hotela, poslovnih zgrada, prodajnih centara, bolnica, edukacijskih ustanova, vrtića I sl.) kroz jedan na jedan edukacije, grupne seminare, prezentacije na skupovima, debate na  okruglim stolovima, PR aktivnosti usmjerene na različite skupine dionika kroz medijske i druge specijalizirane kanale komunikacija. Glavno PR dostignuće: dobitnik Grand Prix nagrade hrvatske agencije za odnose s javnošću u kategoriji “Najbolja komunikacijska strategija”. Član upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju te član tehničkog odbora TO561 pri Hrvatskom Zavodu za norme. Danfoss-ova autorizirana osoba za PR aktivnosti od 2016. godine za podizanju svijesti, informiranje javnosti te obrazovanje, a od sredine 2018. godine za komunikaciju vezanu na energetske renovacijske projekte u hotelskom segmentu.

 

HRVOJE KRAPANIĆ

Posljednjih 20 godina proveo sam u prodaji na različitim pozicijama, a od toga 15 godina na rukovodećim pozicijama. Posljednjih 12 godina sam zaposlen u tvrtki Daikin Airconditioning Central Europe, gdje sam obavljao različite dužnosti:

- 6 godina sam vodio ured Daikina u Hrvatskoj,

- 2 godine u Češkoj Republici, i

- 2 godine sam bio u Sales menadžer u komercijalnom sektoru za centralnu i istočnu Europu u Beču, gdje sam ujedno postao i članom uprave Daikin Airconditioning Central Europe GmbH, što obuhvaća 15 zemalja centralne i istočne Europe.

Trenutna pozicija u posljednjih godinu i pol dana, uz postojeće obveze u upravi u centrali u Austriji, obuhvaća sva pitanja koja se tiču održivosti, ekologije i zaštite okoliša, utjecaju industrije klimatizacije na okoliš, implementaciju normi i EU regulative u centralnoj i istočnoj Europi, uključivo i Hrvatsku. Po zanimanju sam diplomirani inženjer strojarstva, a 2017. godine završio sam edukaciju za GBC Professional stručnjaka. Član sam tehničkih odbora TO 86, TO 541 i TO E61 pri Hrvatskom zavodu za norme. Surađujem s raznim organizacijama u centralnoj i istočnoj EU, kao npr. GBC u Češkoj republici, organizacijama CECED u Češkoj Republici i Slovačkoj, UNEP za non-EU države, ÖKKV u Austriji, kao i s drugim stručnjacima u Hrvatskoj i inozemstvu. Govorim engleski, njemački i češki jezik.

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: