+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Najava aktualnih natječaja: Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u proizvodnim industrijama - prvi poziv


  LOKACIJA: EU projekti   POČETAK: 02.06.17, 16:00h   •     ZAVRŠETAK: 18.07.17, 08:00h

Natječaj 4b1.1. Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u proizvodnim industrijama - prvi poziv, koji je najavljen za objavu krajem 7. mjeseca. Potpore bi trebale biti od 500.000,00 do 20.000.000,00 kn uz intenzitet sufinanciranja od 40-60%.

 

Kratki opis prihvatljivih aktivnosti

Razvoj infrastrukture za obnovljive izvore energije u industrijskoj proizvodnji, uključujući prelazak s konvencionalnih na alternativne izvore energije (OIE) kao što su: ugrađeni solarni kolektori, toplinske pumpe, visoko efikasna kogeneracija; - Provedba mjera za povećavanje energetske učinkovitosti u industrijskoj proizvodnji, uključujući a) tkz. „meke mjere“ kao što su – uvođenje sustavnog upravljanja energijom, obavljanje energetskih pregleda, kontrola analiza potrošnje energije, pripremu planova za učinkovitije gospodarenje energijom, institucionalnu i organizacijsku procjenu i prijedloge za optimiranje poslovnih procesa u smislu uštede energije i b) infrastrukturna ulaganja poput onih u pametna brojila i obnovu objekata, koja će doprinijeti postizanju ciljeva povezanih s energetskom učinkovitošću, unapređenje trenutačno korištenih tehnologija, provedba pilot–projekata. - Aktivnosti promoviranja (info pultovi, brošure, reklame, televizijski spotovi) i savjetodavne usluge za poduzeća

 

Prihvatljivi korisnici

Poduzetnici registrirani za obavljanje sljedećih djelatnosti: industrija željeza i čelika, industrija obojenih metala, kemijska industriju, industrija stakla, keramike i građevinskog materijala, rudarstvo, tekstilna industrija, kožnoprerađivačka i odjevna industrija, industrija papira i tiskarstvo, strojarstvo i ostale metalne industrije i industrije koje isključuju proizvodnju hrane i pića i duhanska industrija.

 

Više informacija potražite ovdje!

 

 

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: