+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

NAJAVA PROJEKTA „SUPEUS CASE STUDY 2018“


  LOKACIJA: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet strojarstva i brodogradnje te Arhitektonski i Građevinski fakultet   POČETAK: 10.12.18, 10:00h   •     ZAVRŠETAK: 14.12.18, 14:00h

I ove godine, 8. put po redu, SUPEUS organizira svoj projekt SUPEUS Case Study, koji će održati 10., 11. i 12. prosinca na već poznatim lokacijama: Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Fakultetu strojarstva i brodogradnje  te Arhitektonskom i Građevinskom fakultetu.
 

Sam projekt, odnosno natjecanje je koncipirano u tri radionice, na FER-u, FSB-u i Arhitektonskom, tj. Građevinskom fakultetu. Radionice se sastoje od dva dijela. U prvom dijelu studenti slušaju predavanje stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, dok u drugom dijelu, podijeljeni u timove od dvije do tri osobe, rješavaju zadatak vezan za temu predstavljenu predavanjem. Na svakoj radionici najbolji timovi osvajaju vrijedne nagrade, dok smo za tim sa najviše osvojenih bodova na sve tri radionice pripremili i posebnu nagradu kako bi naglasili interdisciplinarni duh natjecanja.

Cilj projekta je približiti studentima konkretne primjere problema i zadataka iz prakse te ih na zanimljiv i jednostavan način, uz pomoć stručnih predavača, upoznati s aktualnim temama iz područja kojima se Udruga bavi. Podjelom studenata u timove potiče se interdisciplinarni timski rad, koji u većini slučajeva nije prisutan tijekom samog studentskog obrazovanja.

Više informacija o projektu na https://scs.supeus.hr/


„SUPEUS Case Study 2018.“ 10.12. – 14.12. 2018.

FSB - 10.12. - Primjenom solarne energije do manjih troškova

Sunčeva energija najčišći je, najbogatiji i najfleksibilniji obnovljivi izvor energije. Znamo da Sunce ne šalje račune za grijanje ili toplu vodu pa zašto ne iskoristiti ovaj potencijal? Svrha radionice je upoznati studente s komponentama solarnih sustava te modifikacijama istih kako bi se postigla energetska i ekonomska ušteda uporabom besplatnog izvora energije.

AF/GF - 11.12. - Prozor prema svijet(l)u ušteda

Iskoristimo što nam priroda nudi! Prirodno osvjetljenje, ventilacija i energija su nerijetko zanemarene, zato im dajmo priliku da nam uljepšaju situaciju – kako u domu, tako i u džepu. Na zadanom objektu treba predložiti rješenje rasporeda prostorija, položaja i veličine otvora, kako bi se uz pravilno provjetravanje i dobitke sunčeve energije omogućila ugodnost življenja i smanjeni troškovi stanovanja.

FER - 12.12. - Projektiranje sustava OIE za potrebe izoliranog naselja

Naselje se nalazi u izoliranom području gdje ne postoji mogućnost spajanja na elektroenergetski sustav.

Potrebno je projektirati sustav obnovljivih izvora energije s pohranom električne energije kako bi se zadovoljile energetske potrebe svih objekata.

14.12. - Svečano proglašenje pobjednika,

Uz svečano proglašenje pobjednika i uručenje nagrada, u petak će biti predstavljena rješenja zadataka svih radionica. Uz to, studentima će se u sklopu programa proglašenja kroz stručno ili promotivno predavanje predstaviti tvrtke suradnici na projektu.

Tvrtke suradnici su: Gealan d.o.o., Rockwool Adriatic d.o.o., Schrack Technik d.o.o. i Weishaupt d.o.o.

 

 

 

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: