+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Svjetski tjedan zelene gradnje #BuildingLife #WGBW2019


  LOKACIJA: 23 – 29 rujna 2019. godine   POČETAK: 23.09.19, 08:00h   •     ZAVRŠETAK: 29.09.19, 18:00h

Svjetski tjedan zelene gradnje (23. - 29. rujna 2019.) je kampanja na godišnjoj razini koja nas sve motivira i osnažuje kako bismo mogli utjecati na kreiranje, izgradnju i rekonstrukciju objekata prema principima zelene gradnje.

Svjetski tjedan zelene gradnje, ove godine koristi slogan #BuildingLife te nas potiče na istraživanje kako možemo stvoriti zeleni, zdravi i klimatski otporni izgrađeni okoliš za sve.

Ovogodišnja kampanja ima za cilj povećati svijest o emisijama ugljika iz svih faza životnog ciklusa zgrade, te stoga potaknuti nove prakse i nove načine razmišljanja kako bi se radilo na smanjenju emisija ugljika iz zgrada.

Jeste li znali da su zgrade i izgradnja odgovorni za 39% globalnih energetskih emisija? 28% tih emisija dolazi iz operativne faze "u uporabi" - za zagrijavanje, napajanje i hlađenje, dok se 11% tih emisija pripisuje ugrađenim emisijama ugljika, što se odnosi na ugljik koji se oslobađa tijekom procesa izgradnje i materijala proizvodnja.

Do sada su se građevinski i građevinski sektor usredotočili na operativne emisije i način na koji zgrade stvarno rade u upotrebi.

Međutim, da bi se do 2050. godine u potpunosti dekarboniziralo  globalno zagrijavanje i ostalo ispod 1,5 stupnjeva, građevinski sektor također mora rješavati emisije iz cjelokupnog životnog ciklusa zgrade.

Stoga, povodom ovogodšnje kampanje Svjetskog tjedna zelene gradnje pozivamo na uključivanje u borbi za dekarbonizaciju cijelog lanca opskrbe zgradama i građevinsku industriju.

Pridružite se Vašem Savjetu za zelenu gradnju i pomognite pri izgradnji bolje budućnosti!

#BuildingLife # WGBW2019

 

 

Prijavite se na HSZG newsletter: