+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

8. Održivi energetski sustavi u zgradama prema nZEB standardu – termo-tehnički sustavi i OIE


 

 

 

DAVOR LUČIN

Rođen 1964. u Splitu. Diplomirao na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, magistrirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu (polje strojarstvo, smjer energetika). Od 1991-2000. asistent na FESB-u Split (termodinamika i grijanje/klimatizacija). Od 1997.-2018. član uprave Roterm doo i ovlašteni strojarski projektant sa više od 600 projektiranih objekata. Autor znanstvenih radova iz polja termodinamike, te većeg broja energetsko-investicijskih studija iz područja rekonstrukcije i optimiranja termoenergetskih sustava. Tajnik Hrvatske udruge za rashladnu, klima tehniku i dizalice topline (HURKT), te voditelj/predavač obrazovnog centra HURKT - Split za obuku servisera u rashladnoj i klima tehnici. Predavač na seminarima za izobrazbu i usavršavanje energetskih certifikatora na FESB i FGAG u Splitu. Od X.2018. član uprave tvrtke Deltron doo.

 

MARIO OPAČAK

Rođen 27.08.1962. u Slavonskom Brodu gdje završava osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu za vanjsku trgovinu u Zagrebu 1986. godine. Zaposlen u poduzeću Vaillant d.o.o., Zagreb na radnom mjestu direktora i regionalnog managera za SEE regiju. Sudionik i predavač na brojnim stručnim skupovima na temu plina, obnovljivih izvora i energetike. Član Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju. Pozivni član Upravnog odbora Hrvatske stručne udruge za plin. Član RotaryKluba Maksimir.

 

KEMAL LOJO

Voditelj razvoja poslovanja, Danfoss d.o.o.

Regionalni voditelj razvoja poslovanja  sa Danfoss energetski efikasnim (EE) rješenjima za grijanje, klimatizaciju te pripremu potrošne tople vode u novim ili renovacijskim projektima na područiju Adria i Crnomorske regije, smješten u Zagrebu; Hrvatska sa preko 10 godina radnog iskustva u primjeni novih EE rješenja  koje istovremeno usmjerene na bolju ugodu korisnika. Na osnovu 10-to godišnjeg velikog iskustva i povećanja nivo stručnosti u EE djeluje na hrvatskom tržištu kao trener za energetske savjetnike I druge stručnjake uključene u projektiranje, preglede, certifikaciju i/ili ocjenjivanje EE renovacijskih projekata pod subvencijama  EU za povećanje energetske učinkovitosti. Svakodnevni rad povezan je s prijenosom  znanja i iskustava o EE na investiture, projektante I energetske certifikatore za raznolike tipove objekata (poput hotela, poslovnih zgrada, prodajnih centara, bolnica, edukacijskih ustanova, vrtića I sl.) kroz jedan na jedan edukacije, grupne seminare, prezentacije na skupovima, debate na  okruglim stolovima, PR aktivnosti usmjerene na različite skupine dionika kroz medijske i druge specijalizirane kanale komunikacija. Glavno PR dostignuće: dobitnik Grand Prix nagrade hrvatske agencije za odnose s javnošću u kategoriji “Najbolja komunikacijska strategija”. Član upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju te član tehničkog odbora TO561 pri Hrvatskom Zavodu za norme. Danfoss-ova autorizirana osoba za PR aktivnosti od 2016. godine za podizanju svijesti, informiranje javnosti te obrazovanje, a od sredine 2018. godine za komunikaciju vezanu na energetske renovacijske projekte u hotelskom segmentu.

 

HRVOJE KRAPANIĆ

Posljednjih 20 godina proveo sam u prodaji na različitim pozicijama, a od toga 15 godina na rukovodećim pozicijama. Posljednjih 12 godina sam zaposlen u tvrtki Daikin Airconditioning Central Europe, gdje sam obavljao različite dužnosti:

- 6 godina sam vodio ured Daikina u Hrvatskoj,

- 2 godine u Češkoj Republici, i

- 2 godine sam bio u Sales menadžer u komercijalnom sektoru za centralnu i istočnu Europu u Beču, gdje sam ujedno postao i članom uprave Daikin Airconditioning Central Europe GmbH, što obuhvaća 15 zemalja centralne i istočne Europe.

Trenutna pozicija u posljednjih godinu i pol dana, uz postojeće obveze u upravi u centrali u Austriji, obuhvaća sva pitanja koja se tiču održivosti, ekologije i zaštite okoliša, utjecaju industrije klimatizacije na okoliš, implementaciju normi i EU regulative u centralnoj i istočnoj Europi, uključivo i Hrvatsku. Po zanimanju sam diplomirani inženjer strojarstva, a 2017. godine završio sam edukaciju za GBC Professional stručnjaka. Član sam tehničkih odbora TO 86, TO 541 i TO E61 pri Hrvatskom zavodu za norme. Surađujem s raznim organizacijama u centralnoj i istočnoj EU, kao npr. GBC u Češkoj republici, organizacijama CECED u Češkoj Republici i Slovačkoj, UNEP za non-EU države, ÖKKV u Austriji, kao i s drugim stručnjacima u Hrvatskoj i inozemstvu. Govorim engleski, njemački i češki jezik.

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: