+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

EDUKACIJE


Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizira jedinstvenu multidisciplinarnu edukaciju koja obuhvaća teme iz područja zelene i održive gradnje, energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije te održivog prometa i e-mobilnosti.

Dugogodišnje iskustvo u organizaciji spomenute edukacije u ovoj izvanrednoj situaciji uslijed pandemije COVID 19 virusa, ponukalo nas je da se preusmjerimo na digitalne platforme te po prvi puta omogućimo održavanje edukacije kojoj će pristup imati polaznici iz cijele Hrvatske po pristupačnim cijenama!

 

 

Stoga je Green Building Professional edukacijski program NAMIJENJEN svima onima koji žele učiti i mijenjati svijest svih dionika uključenih u proces stvaranja i razvoja zelene gradnje za BOLJE DANAS što omogućuje kontinuirano ostvarivanje visoke kvalitete života, zdravlja i rada u prostorima u kojima boravimo uz mogućnost dobivanja značajnih ušteda primjenjujući pritom sve elemente zelene i održive gradnje!

Svjetskim istraživanjima je dokazano da objekti i prostori koji su kreirani, izvedeni i održavani prema principima zelene gradnje te koji su energetski učinkoviti ostvaruju dodatnu vrijednost za sve sudionike u procesu planiranja, projektiranja, gradnje i korištenja objekata -  investitore, društvo u cjelini, prirodu i same korisnike zgrada.

 

Pozivamo Vas da se pridružite GBPRO DIGITAL online edukaciji o zelenoj gradnji koja se održava u listopadu 2020. godine, kroz 5 modula putem ZOOM platforme!

 

PROGRAM     

 

Brojni vrhunski stručnjaci pripremili su edukativna i stručna predavanja za Vas - pogledajte module GBPRO DIGITAL edukacije te termine održavanja:

 1. 13.10. ODRŽIVA GRADNJA & nZEB
 2. 15.10. ODRŽIVI RESURSI      
 3. 20.10. ENERGETSKA UČINKOVITOST I E-MOBILNOST
 4. 22.10. DIGITALNA SADAŠNJOST
 5. 27.10. KRUŽNO GOSPODARSTVO
 6. 28.10. Webinar Energetski učinkovita VELUX rješenja za ravne krovove - DODATNI MODUL! - Prijavnica će biti uskoro dostupna!

Svaki pojedinačni modul traje do 3 sata te se cijela edukacija vrednuje u okviru Programa stručnog usavršavanja HKA (5) & HKIG. Sudjelovanje na VELUX predavanju donosi još jedan dodatni HKA sat.

Edukacija uključuje radne materijale - video predavanja, prezentacije predavača, direktan kontakt s predavačima i stručnjacima iz područja zelene i održive gradnje, stjecanje digitalnog međunarodno priznatog certifikata Green Building Professional te slobodan ulaz na veliki broj programa u organizaciji GBC-a.

                                           

O PREDAVAČIMA:

 

UPUTE & TEHNIČKI UVJETI

OPĆI UVJETI KORIŠTENJA 

 

POKROVITELJI

  

ZELENI PARTNER

 

STRUČNI PARTNER

  

 

MEDIJSKI POKRIVAJU

 

            
 
 

 

 


U okviru projekta TEESCHOOLS, financiranog iz Europske Unije kroz Interreg Mediterranean program, Grad Split u suradnji sa Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju i Županijskom komorom Split, te projektnim partnerima (Projektni biro Split d.o.o. i HEP ESCO d.o.o.) planirao je organizirati 2. Regionalnu  konferenciju: NOVI VAL: „nZEB & energetske obnove“, koja je za cilj imala, u neformalnom i interaktivnom okruženju, predstaviti najvažnije aktivnosti i rezultate projekta te osigurati povratne informacije dionika iz regionalnog energetskog sektora, osigurati najnovije informacije vezane uz najavu natječaja vezanih uz energetske obnove, kao i predstavljanje Smjernica za nZEB.

S obzirom da spomenuta konferencija planirana za 24.3.2020. godine nije mogla biti organizirana zbog izvanredne situacije s COVID19 virusom, odlučili smo sudionicima omogućiti sadržaj predavača.

O projektu: TEESCHOOLS nastoji pružiti lokalnim vlastima nova rješenja, tehnička, edukativna i financijska, koja će im  pomoći u implementaciji koncepta „Nearly Zero Energy Building“ (nZEB) u školama i zgradama javnog sektora. Inovativni pristup sastoji se u razvoju transnacionalnog i holističkog alata za podršku i izradu web baza inovativnih najboljih praksa po principima obnove prema nZEB-u. TEESCHOOLS projekt promovira uključivanje lokalnih vlasti u „Sporazum Gradonačelnika za klimu i energiju“ kao ključan korak u planiranju energetske učinkovitosti.

 

Pozivamo Vas da ispunite online PRIJAVNICU putem koje ćete nam ustupiti određene podatke, u svrhu pravdanja projektnih aktivnosti. 

Zauzvrat, klikom na SUBMIT, biti će Vam dostupno korisničko ime i lozinka kojom ćete moći pristupiti prezentacijama predavača do 31.5.2020., ovdje: 

PRIJAVNICA


PREZENTACIJE KOJE VAS OČEKUJU:

1. Ostvareni ZG0E standardi u TEESCHOOLS projektu – Ante Ćaleta, PBS d.o.o.

Cilj prezentacije je ukratko upoznati sudionike sa TEESCHOOLS projektom, te najbitnijim rezultatima koji su ostvareni kroz projekt. Kroz TEESCHOOLS (Transfering Energy Efficiency in Mediterranean Schools) projekt želi se olakšati provedba Europske Direktive o energetskoj učinkovitosti. Osim toga, ukratko je predstavljen „E-Learning“ kolegij koji je nastao kao rezultat TEESCHOOLS projekta.

2. Održivi modeli financiranja kroz TEESCHOOLS projekt - Goran Hanžek, HEP ESCO d.o.o.

The presentation Sustainable financing models od nZEB through TEESCHOOLS project aims to analyze and investigate the situation in participating countries related to:

 • Availability of financing schemes for EE projects in schools
 • Preferred financing models for EE projects in schools
 • Persisting barriers to implementation of EE projects in school

3. ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLA U PRIMORSKOJ HRVATSKOJ –Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH

U prezentaciji Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja pod nazivom „Energetska obnova škola u primorskoj Hrvatskoj“ donosimo osnovne podatke o do sada objavljenim Pozivima energetske obnove ovoga Ministarstva, ali i usporedni prikaz najvažnijih podataka o energetskoj obnovi škola u primorskoj i kontinentalnoj Hrvatskoj. Također, izdvajamo i  podatke o ugovorenim projektima, ostvarenim prosječnim uštedama (Qhnd) te osiguranim bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj za svih sedam županija primorske Hrvatske.

4. Prezentacija - Fibran d.o.o.

Rješenja energetski štedljive gradnje najuže su vezana za toplinske izolacije, kako u novogradnji, tako još i više u snacijama, gdje je ulaganje u toplinske izolacije krovova, fasada i podruma, najbrže isplativa investicija. Svjedoci smo danas, više nego ikad, klimatskih iznenađenja, gdje nam se periodi grijanja I hlađenja izmjenjuju u ciklusima koji nas ne rijetko zateknu na “krivom” datumu u kalendaru. Dobro toplinski izolirane građevine, neosjetljive su na klimatske promjene, te pravilnom izvedbom osiguravaju da velike temepraturne razlike, gotovo i ne osjetimo. Ovo je naročito važno za prostore u kojima najosjetljiviji članovi zajednice borave dulje vrijeme, kao što su vrtići, škole i domovi za starije. Nije nam cilj graditi samo štedljive građevine, nego trajne i zdrave prostore, ugodne za boravak u svim godišnjim dobima.

5. ZG0E standard – dosadašnje iskustvo i vizija budućnosti – Ivan Lovrić, HEP ESCO d.o.o.

The presentation nZEB definition and audit procedures – Croatia describes the legal framework and technical requirements related to definition of nZEB standards in particular building sectors in Croatia as well as energy audit requirements

6. Edukacija i ZG0E - Doc.dr.sc. Dujmo Žižić, Fakultet građevine, arhitekture i geodezije u Splitu

Prezentacija se bavi izazovima u edukaciji, s naglaskom na stalno povećanje standarda kroz regulativu, istraživanja koja provode studenti te praktičnu primjenu znanja u studentskim projektima. Specifičnost splitske škole arhitekture i urbanizma je skrb o postojećem izgrađenom fondu, poglavito o zaštićenoj graditeljskoj baštini. Zaključno je prikazan projekt rekonstrukcije sklopa Didolića dvora u Selcima.

7. Europska inicijativa i važnost mreže Sporazuma gradonačelnika - Jurica Perko, Regionalna energetska agencija SJEVER

Kao dio Europske inicijativne Sporazum gradonačelnika, gradovi i općine poduzimaju energetske i klimatske aktivnosti kako bi osigurali bolju budućnost za svoje građane. Ovom prezentacijom pozivamo gradove i općine na uključivanje u inicijativu kako bi osigurali visoku kvalitetu života svojim građanima i bili otporni na klimatske promjene.

8. Projekt Interreg IT-HR Joint SECAP otok Brač - Martin Bućan, Splitsko-dalmatinska županija

Splitsko-dalmatinska županija provođenjem projekta Joint_SECAP sudjeluje u implementaciji projekata programa INTERREG V-A Italija-Hrvatska (projekti tipa Standard) preko kojih će UO za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu dodatno proširiti znanja i iskustva i poboljšati suradnju između prekograničnih regija i Splitsko-dalmatinske županije. Glavni cilj projekta je povećati znanja i kapaciteta lokalnih vlasti o prilagođavanju klimatskim promjenama, kako bi im se omogućilo da lakše integriraju mjere klimatskih prilagodbi u postojeće energetske planove i usvoje nad-općinski pristup rješavanje navedene problematike.

9. Program sustavnog gospodarenja energijom SDŽ - Damir Čarić, Splitsko-dalmatinska županija

Splitsko-dalmatinska županija  počevši od 2011. g.   kroz Program sustavno gospodarenje energijom  potiče svijest svojih građana o smanjenju potrošnje energije i CO2.

Program se provodi kroz tri Projekta:

 •  Projekt 1. Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama;
 • Projekt 2. Poticanje povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama,
 • Projekt 3. Poticanje smanjenja potrošnje energije i svjetlosnog zagađenja javne rasvjete (korisnici gradovi i općine)

Za ove mjere SDŽ je izdvojila  21 milijun kuna.

10. Novosti iz svijeta zelene gradnje & predstavljanje projekata BUILD UPON2 & LIFE - Tanja Marković, Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Hrvatski savjet za zelenu gradnju (GBC) donosi prezentaciju kojom opisuje svoj rad, aktivnosti i ključne elemente zelene i održive gradnje. GBC trenutno provodi edukaciju: Kako projektirati prema nZEB-u? u lipnju 2020. godine, dok u planu ima još nekoliko edukacija objašnjenih u ovoj prezentaciji te također donosi najnovije informacije o tekućim projektima: LIFE LEVELS & BUILDUPON2.

11. TEESCHOOLS final publication

 


Više o samom projektu potražite OVDJE.

Zahvaljujemo Vam na suradnji unaprijed te u slučaju dodatnih pitanja stojimo na raspolaganju. 

 

 Green Building Professional polugodišnji edukacijski program namijenjen je profesionalcima iz različitih

relevantnih disciplina uključujući arhitekturugraditeljstvostrojarstvoelektrotehnikuekonomiju

financijepravomarketing; potom vlasnicima zgradazakupcimavoditeljima projekatainvestitorima

financijskim institucijama, građevinskim kompanijama, dobavljačima proizvoda i usluga u graditeljstvu,

znanstvenicima i studentima, zaposlenicima u javnoj upravi  - svima onima koji imaju za cilj biti

usklađeni sa najnovijim trendovima u zelenoj gradnji te korištenju i održavanju prostora koje ima za

cilj postizanje visoke kvalitete života i rada u prostorima i ostvarenje ušteda.

 

Više o samoj edukaciji pogledajte OVDJE

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: