+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Tko smo mi?


 

Ujedinjenim snagama štitimo okoliš i smanjujemo utjecaj na klimatske promjene

Ambasadori smo zelenog gospodarstva, održive gradnje i mobilnosti

Jednoglasno zagovaramo nove standarde i utječemo na politike

Transformiramo tradicionalno gospodarstvo u održivo - gospodarstvo koje živi u skladu s čovjekom

Gradimo zeleno – bolji svijet za buduće generacije

 


Predvodimo transformaciju neodrživog u zeleno gospodarstvoodrživi razvoj, zelenu gradnju, energetsku učinkovitost i održivu mobilnost.

Brojimo oko 120 aktivnih članova iz područja gospodarstva, javne uprave te akademske zajednice.
 
Punopravni smo članovi Svjetskog savjeta za zelenu gradnju (World Green Building Council – http://www.worldgbc.org/ ) i Europske mreže savjeta za zelenu gradnju. Inicijator smo i povezivanja Savjeta u okruženju (CEE i SEE) kako bi na toj razini došlo do razmijene iskustava, znanja i aktivnosti koje su prilagođene potencijalima i mogućnostima regionalnih tržišta s obzirom na njihovu veličinu, povezanost, blisku tradiciju, tendencije i ambicije u arhitekturi, graditeljstvu i gospodarstvu.

Surađujemo s privatnim i javnim sektorom u službi primjene principa održivog razvoja, a pružamo aktivnosti bazirane na nekoliko ključnih područja:

  • zelena gradnja
  • energetska učinkovitost
  • održivi razvoj
  • održiva mobilnost

Središnji smo izvor informacija, kontakata, znanja i svih drugih oblika podrške za subjekte iz iz sektora zelene ekonomije, održivog razvoja i zelene gradnje.


HRVATSKI SAVJET ZA ZELENU GRADNJU je osnovan 2009. od strane 24 renomirane tvrtke i institucije kao neprofitna udruga na konsenzusu svih uključenih strana, a sve aktivnosti su inicirane i vođene od strane članova i partnera HSZG-a. U Hrvatskoj je Udruga registrirana i prvi put otvorena za članstvo u svibnju 2010. godine, te je evidentirana u Registru udruga RH (www.appluprava.hr/RegistarUdruga/)

 

HSZG OSOBNA ISKAZNICA
(pdf, 580.63 KB)

CGBC PERSONAL ID
(pdf, 438.27 KB)

 

 

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: