+385 1 4886 296
 info@gbccroatia.org
           

Svjetski tjedan zelene gradnje


Što je World Green Building Week?

 

World Green Building Week je vodeći događaj globalnog pokreta zelene gradnje – kojeg organizira Svjetski Savjet za zelenu gradnju na čelu s mrežom od 74 nacionalnih Savjeta za zelenu gradnju i njihovih 27.000 tvrtki članica. Poanta Svjetskog tjedna zelene gradnje je podizanje svijesti o zelenim zgradama širom svijeta, naglašavajući kako su najučinkovitije sredstvo za postizanje niza ekoloških, društvenih i ekonomskih ciljeva, do rješavanja problema klimatskih promjena sa svrhom stvaranja održivih domova, poduzeća i zajednice - boljeg mjesta za ljude u kojem se igraju, žive i rade.

 

Ove godine Svjetski tjedan Zelene gradnje se održava od 25. rujna do 1. listopada 2017. godine.

 

 

Kako funkcionira obilježavanje Svjetskog tjedna zelene gradnje?

Globalno

Svjetski savjet za zelenu gradnju pruža platformu za nacionalne Savjete za zelenu gradnju, njihove članove i glavne lidera širom svijeta da predstave, na globalnoj razini, kako njihov rad i vodstvo pomažu stvaranju zelenih zgrada u njihovim zemljama te kako bi ostvarili i obilježili pozitivne rezultate koji su ih do toga doveli.

 

Nacionalno

Svaki Savjet za zelenu gradnju, kao i njegovi članovi postavljaju svoje individualne ciljeve. Samo o njima ovisi samo kako odluče koristiti kampanju i prilagoditi svoje prioritete - od hosting događaja do objavljivanja izvješća - ali svakako se potiču svi sudionici pokreta zelene gradnje da se angažiraju što je više moguće.

Tema 2017

Jeste li znali da zgrade doprinose klimatskim promjenama? One čine više od trećine svjetskih emisija stakleničkih plinova. Ali to se može promijeniti.

Kada su zgrade net zero to znači da koriste čistu energiju, vrlo su učinkovite i ne troše energiju - pomažući nam da osvojimo borbu protiv klimatskih promjena. To ih čini heroima. Neka sve zgrade budu net zero do 2050.

#OurHeroIsZero

Zgrade mogu biti heroji u borbi protiv klimatskih promjena - kao i Vi.

 

Uključite se i Vi!

downloading our resources or adding your actions to our Hero Action Map (going live 10 July)

 

WORLG GREEN BUILDING WEEK 2016
(pdf, 190.93 KB)

WORLG GREEN BUILDING WEEK 2015
(pdf, 545.52 KB)

WORLG GREEN BUILDING WEEK 2014
(pdf, 252.69 KB)

WORLG GREEN BUILDING WEEK 2013
(pdf, 398.60 KB)

 

 

Pokrovitelji - platinasti

Pokrovitelji - srebrni

POSLOVNI ČLANOVI

Prijavite se na HSZG newsletter: